Ce trebuie să cunoști despre căminele de bătrâni din București? Află acum

Ce trebuie să cunoști despre căminele de bătrâni din București? Află acum

Ai ajuns la vârsta a treia și îți este din ce în ce mai greu să te descurci singur, sau ai o persoană în familie care se află în această situație?

Atunci este simplu. Poți apela la servicii de tipul camine batrani sector 1. În felul acesta știi că vei avea parte de ajutor specializat. Iată ce trebuie să cunoști despre aceste centre din București.

Cămine bătrâni sector 1

În București există numeroase centre de bătrâni și ai posibilitatea să alegi unul chiar la tine în sector. În felul acesta, vei putea fi aproape de familie și în același timp să te bucuri de servicii profesionale de îngrijire. Înainte de a face o alegere este important să mergi la o vizionare și să discuți toate detaliile care te interesează.

Vizitează cât mai multe centre de bătrâni

Chiar dacă ai auzit informații pozitive despre un cămin de bătrâni, este indicat să vizitezi cât mai multe centre. În felul acesta îți vei crea propria părere cu privire la serviciile oferite și vei putea vedea cu ochii tăi cum arată respectiva clădire. Nu uita să întrebi care este programul de vizite și dacă poți pleca însoțit de un membru al familiei pentru plimbări sau alte activități. Un alt aspect important este legat de calificarea personalului. Acesta trebuie să fie cât mai bine pregătit, pentru a-ți oferi ajutor atunci când ai nevoie. Un avantaj îl poate reprezenta și prezența unui medic în unitate.

Ce poți lua cu tine?

Bagajele tale trebuie să conțină haine și lucruri esențiale. Vei putea aduce în căminul de bătrâni obiecte cu valoare sentimentală, așa cum sunt albumele foto sau ramele. Nu uita, chiar dacă nu vei mai locui în casa ta, vei putea păstra telefonic legătură cu cei dragi.

Meniu

În funcție de căminul la care vrei să mergi, este bine să știi că fiecare are politica lui. În această categorie se regăsește și meniul. Verifică dacă este variat și cuprinde mâncare sănătoasă, adaptată cu nevoia sau preferința ta. De exemplu, dacă ești vegetarian va trebui să fii servit mereu cu mâncare specifică.

Prețuri

Un factor decisiv în alegerea căminului de bătrâni se referă la costul lunar. Discută cu familia dacă poți suporta sau dacă aceștia te ajută cu achitarea tarifului. Unele centre pot practica costuri mai ridicate, în funcție de calitatea serviciilor oferite, locația azilului, personalul calificat și dotări. De exemplu, dacă dorești să stai singur într-o rezervă, prețul poate fi mai mare în comparație cu o cameră în care sunt cazați doi rezidenți.

Activități

Odată ce te-ai cazat într-un cămin de bătrâni, nu mai trebuie să stai cu grija activităților gospodărești. Nu mai este necesar să gătești, să speli vase, să mergi la cumpărături sau să faci curățenie. Personalul angajat va face toate aceste lucruri în locul tău. În felul acesta tu te vei bucura de vârsta a treia și vei putea participa la diverse activități recreative. Mai mult, dacă ai un anumit hobby îl vei putea practica liniștit.

Ce acte îți sunt necesare?

Pentru a te înscrie într-un centru de bătrâni este necesar să aduci câteva documente. În funcție de azil, îți pot fi solicitate mai multe date. De exemplu, printre cele mai importante documente vei regăși următoarele:

  • certificat de naștere;
  • cartea de identitate;
  • talon de pensie;
  • certificatul de deces al partenerului sau actul de divorț, dacă este cazul în aceste situații;
  • recomandare de la medicul de familie;
  • dosarul medical.

Dacă ești interesat de un azil batrani preturi bune dar modern, atunci accesează site-ul batranetifericite.ro și bucură-te de o bătrânețe liniștită!

Date de contact:

E-mail: [email protected]

Telefon: 0722 624 264

Urmăriți B1TV.ro și pe