Cea mai scăzută temperatură din acest an în Sibiu: Minus 23,6 grave la Dumbrăveni

Cea mai scăzută temperatură din acest an în Sibiu: Minus 23,6 grave la Dumbrăveni

Cea mai scăzută temperatură de la începutul anului s-a înregistrat marți dimineața, în orașul Dumbrăveni, din județul Sibiu, când termometrele arătau minus 23,6 grade, cu trei grade mai frig decât în Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac.

„Minima acestui an s-a înregistrat azi-dimineaţă la Dumbrăveni, unde au fost minus 23,6 grade Celsius. Stratul cel mai mare de zăpadă din judeţul Sibiu este la Bâlea Lac, de 180 de centimetri”, a precizat Udo Reckerth, purtător de cuvânt al Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud pentru Agerpres.

La Bâlea Lac riscul de producere de avalanşe este în continuare mare, adică de gradul patru o scară de la unu la cinci, conform meteorologilor.

„Pentru prevenirea accidentelor montane, solicităm turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munţilor Făgăraş şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă. În zona turistică Bâlea Lac accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă”, a precizat Adrian David, Şeful Salvamont Sibiu.
Urmăriți B1TV.ro și pe