Cei șase pacienți transferați de la Piatra-Neamț la Spitalul din Lețcani sunt în stare gravă. Medicul Carmen Dorobăț: Sperăm că strădaniile noastre nu sunt zadarnice

Cei șase pacienți transferați de la Piatra-Neamț la Spitalul din Lețcani sunt în stare gravă. Medicul Carmen Dorobăț: Sperăm că strădaniile noastre nu sunt zadarnice
Foto: Inquam Photos / tvmneamt.ro / Flavius Corfu

Cei șase pacienți de la Spitalul Județean din Piatra Neamț care au fost transferați la Spitalul mobil de la Lețcani se află în continuare în stare gravă, iar medicii fac eforturi pentru a-i salva. Anunțul a fost făcut, luni, de Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, despre pacienții transferați de la Piatra-Neamț: Îşi păstrează din nefericire aceeaşi stare generală gravă

”Cei şase pacienţi de la Neamţ îşi păstrează din nefericire aceeaşi stare generală gravă. Sperăm că strădaniile noastre nu sunt zadarnice, dar rezultatul final nu depinde doar de noi, ci şi de organismul acestor persoane”, a declarat medicul infecționist Carmen Dorobăț, citat de News.ro.

Medicul a explicat că evoluția stării acestora depinde nu doar de intervenția personalului medical, ci de capacitatea de rezistență a fiecărui organism în parte. De asemenea, Dorobăț a precizat că cei șase pacienți de la Neamț nu au suferit arsuri.

Totodată, managerul spitalului din Iași a anunțat că luni a discutat cu prefectul județului, precum și cu președintele Consiliului Județean Iați despre o modul în car va fi asigurată, din punct de vedere tehnic, funcționarea spitalului mobil de la Lețcani.

”Avem disponibile până la 48 de paturi de ATI la spitalul mobil, dar trebuie să avem siguranţa că oxigenul este administrat în bune condiţii. În câteva zile va veni un stocator. Am asigurat din punct de vedere medical toate condiţiile la acest spital, dar trebuie să facem perfectibilă unitatea şi din punct de vedere tehnic”, a mai declarat Carmen Dorobăț.

11 persoane au murit în urma incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra-Neamț

11 pacienți și-au pierdut viața în urma incendiului care a izbucnit sâmbătă seară la secția ATI a Spitalului Județean Piatra-Neamț, într-un salon în care se aflau pacienți cu COVID-19 intubați. 10 persoane (7 bărbaţi şi 3 femei, cu vârste cuprinse între 67 şi 86 ani) au decedat în seara tragediei, iar o alta și-a pierdut viața luni.

Cei șase pacienți transferați la Spitalul din Lețcani se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate deincendiu.

În ce stare se află mediul-erou Cătălin Denciu

Totodată, medicul Cătălin Denciu, cel care a suferit arsuri grave înîncercarea de a-și salva pacienții din incendiul de la Piatra Neamț, a fost transportat, duminică dimineaţă, la Spitalul militar Regina Astrid din Belgia.

Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, medicul-erou este în stare stabilă în acest moment, însă primele trei zile sunt cruciale pentru el.

„S-a efectuat şi o procedură de dializă. S-au efectuat reechilibrarea, tratamentul arsurilor. Este stabil în acest moment. (…) Este o procedură şi un protocol în arsuri. Aşteptăm evaluări în fiecare zi. Ţinem legătura. Seara, la ora 18,00, avem nişte informări pe care le face corpul medical de acolo. Primele intervenţii le-a suferit la Floreasca în dimineaţa zilei de ieri când a aterizat”, a precizat ministrul Nelu Tătaru, luni.