Cel mai mare exerciţiu NATO din 2017: Peste 4000 de militari din 9 ţări vin să "LUPTE" la Brașov! (FOTO, VIDEO)

Cel mai mare exerciţiu NATO din 2017: Peste 4000 de militari din 9 ţări vin să "LUPTE" la Brașov! (FOTO, VIDEO)

Peste patru mii de militari din nouă state, având aproximativ cinci sute de mijloace tehnice, participă în această perioadă, la Cincu, judeţul Braşov, la cel mai mare exerciţiu NATO din 2017 – Noble Jump 2017. Primii care au sosit în baza de antrenament sunt britanicii, iar vineri seară au ajuns pe Aeroportul Sibiu 50 de militari din Norvegia care se îndreaptă şi ei către poligon, relatează News.ro.

Avionul militar care a transportat contingentul norvegian ce ia parte la Noble Jump 2017 a aterizat, vineri, după ora 20.00, pe Aeroportul Sibiu, iar militarii au început descărcarea echipamentului cu care vor participa la antrenament.
Norvegia participă cu aproximativ 50 de militari (specializaţi în supraveghere, identificare şi selectare a ţintelor) și 15 vehicule militare şi echipamente tehnico-tactice care au fost încărcate în camioane cu care vor fi transportate către Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din localitatea Cincu, judeţul Braşov.

Şeful de stat major al exerciţiului „Noble Jump 2017”, colonelul Simon Lawrence, care a însoţit contingentul norvegian, a declarat, pe Aeroportul Sibiu, că acesta este cel mai mare exerciţiu NATO din 2017.

Peste 4000 de militari din 9 ţări vin să "LUPTE" la Brașov!

#DIRECT_ONE_s256s3#

"Sunt peste două mii de militari din afara României şi peste două mii de militari români, cu cinci sute de mijloace tehnice, din nouă ţări diferite care vor ajunge la Cincu. Suntem aici pentru a demonstrat capabilitatea de a disloca rapid forţe de luptă într-un anumit punct”, a declarat col. Simon Lawrence.

Noble Jump 2017 este un exerciţiu cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite de la Napoli, care va testa capacităţile operaţionale ale elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan – RAP), în Bulgaria şi România.

Exerciţiul se desfăşoară în perioada 26 mai – 16 iunie şi va utiliza în jur de 500 de mijloace tehnice. Cea mai mare parte a trupelor străine vor sosi din unităţi din Albania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia şi Spania.

viewscnt

Ultima oră
22:00 - Florin Cîțu, despre declația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit
21:54 - Florin Cîțu: În coaliție și eu, și Ludovic Orban susținem interesele PNL. Orice competiție e frumoasă – în economie reduce prețurile și crește oferta, în politică scoate cel mai bun lider la suprafață
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută