Cel mai popular parizer pentru copii, posibil contaminat cu metale grele. ANSVA: „Aruncați-l sau returnați-l!”

Cel mai popular parizer pentru copii, posibil contaminat cu metale grele. ANSVA: „Aruncați-l sau returnați-l!
Foto: Pixabay.com

Două dintre cele mai populare mezeluri de pe piață, dedicate în special copiilor – Martinel Mortadella, de la Reinert, au fost suspectate de contaminarea cu metale grele. Producătorul a anunțat deja retragerea de pe piață parizerului din porc și cel din pasăre.

Producătorul îi sfătuiește pe clienți să arunce sau să returneze parizerul comercializat în ambalaj în formă de urs, indiferent de sortiment. Chiar dacă nu mai au bonul, în cazul returului, clienții vor primi banii înapoi de la magazine.

Parizerul pentru copii, oprit din comerț la timp de autorități, în mare parte

Potrivit ANSVSA, lotul suspect conține 60.000 de bucăți, dintre care 40.000 au fost puse sub sechestru la producător. Restul de aproape 20.000 au fost ieri și alaltăieri retrase de la comercializare. Aceeași sursă a menționat la Antena 3 că cel mai probabil, au fost vândute în România câteva zeci de bucăți.

Avertismentul producătorilor a venit după ce au fost descoperite urme de praf de metal, în urma proceselor industrialespecifice.

Pentru a preveni orice fel de neplăceri, producătorul a decis să eliminarea oricăror dubii. Absorbția unor astfel de metale în organism pot determina probleme pe termen scurt, dar și lung, simptome precum greață, vărsături, dureri articulare și musculare.

Urmăriți B1TV.ro și pe