CFR a semnat contractul pentru linia de cale ferată dintre Aeroportul Otopeni și Gara de Nord: Când va fi gata investiția și care sunt costurile (VIDEO)

CFR a semnat contractul pentru linia de cale ferată dintre Aeroportul Otopeni și Gara de Nord: Când va fi gata investiția și care sunt costurile (VIDEO)
Foto: pixabay.com

CFR a semnat, marți, contractul pentru proiectarea și execuția a 3 kilometri de cale ferată și stația de la terminalul sosiri din cadrul Aeroportului Henri Coandă, potrivit hotnews.ro.

Lucrarea va conține și un viaduct, care va măsura 1,5 kilometri și care va supratraversa DN1 în zona aeroportului. Lucrările ar trebui să înceapă în această vară și ar trebui să fie gata în mai 2020, înainte de meciurile EURO 2020 de la București.

Asocierea Arcada – ISPCF SA – DB Engineering & Consulting GMBH va conecta aeroportul Otopeni la rețeaua feroviară, printr-un contract de aproape 400 de milioane de lei (fără TVA).

În primă fază, proiectul prevede realizarea noii linii de cale ferată. Investiția se va termina într-o stație supraterană, peste sensul giratoriu din dreptul parcării de la terminalul sosiri al aeroportului.

Oficial, contractul are o durată de un an și două luni, dar reprezentanții CFR susțin că termenul de finalizare este mai 2020, chiar înainte de meciurile EURO 2020, care se vor disputa la București.

În paralel, CFR mai desfășoară un contract cu Porr Construct pentru dublarea liniei de cale ferată (8 km) între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti, proiect în valoare de peste 50 de milioane lei, cu finanţare asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat.

Ultima oră
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
20:47 - Centrul European pentru Controlul Bolilor avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos şi în alte 10 insule greceşti
20:35 - Intrarea în Germania, doar cu pașaport Covid din weekend. Berlinul ar urma să înăsprească condițiile de intrare în țară din cauza temerilor legate de valul 4
20:04 - Dosar penal pentru români veniți din Marea Britanie cu certificate Covid false. Fenomenul s-ar putea amplifica după ce și Grecia a intrat în zona roșie