CFR a semnat contractul pentru linia de cale ferată dintre Aeroportul Otopeni și Gara de Nord: Când va fi gata investiția și care sunt costurile (VIDEO)

CFR a semnat contractul pentru linia de cale ferată dintre Aeroportul Otopeni și Gara de Nord: Când va fi gata investiția și care sunt costurile (VIDEO)
Foto: pixabay.com

CFR a semnat, marți, contractul pentru proiectarea și execuția a 3 kilometri de cale ferată și stația de la terminalul sosiri din cadrul Aeroportului Henri Coandă, potrivit hotnews.ro.

Lucrarea va conține și un viaduct, care va măsura 1,5 kilometri și care va supratraversa DN1 în zona aeroportului. Lucrările ar trebui să înceapă în această vară și ar trebui să fie gata în mai 2020, înainte de meciurile EURO 2020 de la București.

Asocierea Arcada – ISPCF SA – DB Engineering & Consulting GMBH va conecta aeroportul Otopeni la rețeaua feroviară, printr-un contract de aproape 400 de milioane de lei (fără TVA).

În primă fază, proiectul prevede realizarea noii linii de cale ferată. Investiția se va termina într-o stație supraterană, peste sensul giratoriu din dreptul parcării de la terminalul sosiri al aeroportului.

Oficial, contractul are o durată de un an și două luni, dar reprezentanții CFR susțin că termenul de finalizare este mai 2020, chiar înainte de meciurile EURO 2020, care se vor disputa la București.

În paralel, CFR mai desfășoară un contract cu Porr Construct pentru dublarea liniei de cale ferată (8 km) între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti, proiect în valoare de peste 50 de milioane lei, cu finanţare asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat.