CFR călători: 100 de trenuri sunt ANULATE din cauza ninsorilor şi a viscolului

CFR călători: 100 de trenuri sunt ANULATE din cauza ninsorilor şi a viscolului

CFR călători informează că în judeţele aflate sub cod portocaliu de viscol, o sută de trenuri au fost anulate miercuri. De asemenea, traficul feroviar se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită şi rafale puternice de vând de până la 60 de kilometri pe oră.

Până la această oră nicio linie de cale ferată nu a fost închisă, dar a fost restricţionată circulaţia pe anumite segmente de cale ferată, informează CFR Călători.

”Operatorul naţional de transport feroviar de călători, CFR Călători, a anulat pentru prima parte a acestei zile 100 de trenuri Regio şi Interregio, călătorii având însă la dispoziţie alte garnituri care circulă pe aceleaşi relaţii. Vă informăm de asemenea faptul că, CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, menţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) astfel încât, funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare. În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători sunt avizaţi, astfel încât aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic”, arată CFR Infrastructură.

Din cauza vântului puternic, pe 9 intervale de staţii din jumătatea de sud a ţării trenurile circulă doar cu tracţiune Diesel, iar pe un segment de cale ferată trenurile circulă cu viteza redusă de 50 km/h.

Se circulă cu viteză redusă pe ruta Buzău – Făurei, iar între Caracal – Corabia, Ciulniţa – Urziceni, Constanţa – Mangalia, Craiova – Calafat, Tulcea – Medgidia, Roşiori Nord – Zimnicea, Roşiori Nord – Turnu Măgurele şi Giurgiu – Videle se circulă doar cu locomotive Diesel.

Urmăriți B1TV.ro și pe