CFR Călători: Studenţii îşi vor putea rezerva online călătoria cu trenul

CFR Călători: Studenţii îşi vor putea rezerva online călătoria cu trenul

Studenții își vor putea rezerva online călătoria cu trenul. În urma unei întâlniri cu Horia Șerban Inița, președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studenților din România (ANOSR), reprezentanții CFR anunță, vineri, că au luat măsuri pentru a facilita studenților emiterea legitimațiilor de călătorie online și prin automatele de vânzare.

CFR: Studenții își vor putea rezerva online călătoria cu trenul

ANOSR a semnat cu CFR Călători un protocol prin care se evidențiază asumarea ca de la 1 octombrie 2020 procurarea online de bilete și abonamente să devină realitate.

‘Astfel, CFR Călători și-a asumat promovarea prin Ministerul Transporturilor a unei propuneri pentru modificarea Hotărârii de Guvern nr. 42 din 2017, astfel încât biletele să poată fi procurate online fără utilizarea Registrului Matricol Unic’, transmite ANOSR.

Astfel se va reduce timpul de așteptare la casele de bilete, iar modalitatea de rezervare a locului va deveni mult mai facilă pentru studenți.

La rândul lor, reprezentanții CFR Călători anunță că se va face tot posibilul ca măsura să fie aplicată la începerea anului universitar 2020 – 2021.

„Studenții reprezintă o categorie importantă printre călătorii noștri și din acest motiv am căutat împreună cu Ministerul Transporturilor o soluție care să le permită procurarea online a biletelor de tren. Am continuat astfel politica asumată la începutul anului de a pune în centrul atenției călătorul și nevoile sale și sperăm că acest pachet legislativ și platforma informatică aferentă să fie finalizate până la începerea anului universitar”, a declarat directorul general CFR Călători, Dan M. Costescu.

Procedura prin care studenții își pot procura bilete de tren online

Astfel, potrivit ANOSR, studenții se vor deplasa la un ghișeu și vor primi un cod unic pe care îl vor putea folosi tot anul universitar în urma creării unui cont personal pe platforma CFR Călători.

De asemenea, studenții vor putea scana legitimația de călătorie vizată și instituția de învățământ superior confirma calitatea de student în baza unei proceduri.

ANOSR a solicitat ca pentru studenții care sunt înmatriculați în anul I de studiu, mai ales în cazul învățământului exclusiv online, să se recunoască dreptul la călătorii gratuite în baza adeverinței de student eliberată de universitate sau în baza legitimației de călătorie scanate, transmisă de universitate studentului.

S-a convenit de asemenea inserarea unei prevederi care să asigure valabilitatea legitimației de călătorie vizată pentru anul universitar 2019-2020 până în data de 15 octombrie 2020.

“Este inerent faptul că în actualul context de pandemie situația cu care din păcate ne-am obișnuit în ultimii 3 ani nu mai putea continua astfel. Ne bucurăm că într-un final am identificat o alternativă care asigură studentului respectarea dreptului de a procura bilete online după 3 ani de demersuri ale federației către autoritățile competente”, a declarat Horia Onița, președinte ANOSR.