Cioloș laudă mobilizarea românilor pentru Cumințenia Pământului. Ambasada Rusiei mai face un gest sfidător la adresa României

Cioloș laudă mobilizarea românilor pentru Cumințenia Pământului. Ambasada Rusiei mai face un gest sfidător la adresa României

Creșterea numărului de donații pentru Cumințenia Pământului, mai ales după donația ”cu cântec” făcută de Ambasada Rusiei, demonstrează că românii pot avea verticalitate și respect față de valorile lor, a declarat Dacian Cioloș.

"Oamenii stiu sa se mobilizeze atunci cand inteleg importanta unui mic gest care, alaturi de alte mici gesturi, pot sa demonstreze ca putem avea verticalitate si respect fata de valorile noastre, chiar si prin gesturi mici”, a declarat premierul, citat de un post de televiziune.

Ambasada Rusiei a stârnit revolta românilor după ce a anunțat că donează 100 de europentru Cumințenia Pământului. În aceeași zi, a publicat pe site-ul instituției un videoclip care prezintă propria versiunea istoriei relațiilor dintre cele două state. Urmare a acestui gest, românii s-au mobilizat și au început sădoneze mai mult decât au făcut-o până acum.

Totuși, Ambasada Rusiei a revenit cu un alt gest sfidător. După ce un român a decis să protesteze și s-a dus să returneze o parte din banii dați în campanie (19,19 lei, 4,41 euro, 0,31 dolari americani, 200 de yeni japonezi și 200 de woni sud-coreeni), aceasta a hotărâtsă doneze, la rândul ei, banii.