Ciutacu vorbea frecvent cu Coldea la telefon? Jurnalistul susține că fostul șef al SRI i-a dat de înțeles că are agenți infiltrați în galeriile de fotbal

Ciutacu vorbea frecvent cu Coldea la telefon? Jurnalistul susține că fostul șef al SRI i-a dat de înțeles că are agenți infiltrați în galeriile de fotbal

Victor Ciutacu pare să fi avut o relație apropiată cu fostul șef din SRI Florian Coldea, cu care vorbea frecvent la telefon. El a povestit o întâmplare care l-a făcut să-și dea seamă că Serviciul Român de Informații are agenți infiltrați și în rândul galeriilor de fotbal.

Ciutacu a susținut că, acum câțiva ani, a mers la un meci de fotbal al celor de la Dinamo, unde a fost înjurat și huiduit vreme o repriză. În pauză, scandările s-au oprit, apoi a fost sunat de Florian Coldea, pe atunci prim adjunct al SRI, care l-a întrebat dacă i-a plăcut cum a tăcut galeria.

”Era primul meci jucat acasă după ce a câștigat Băsescu al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2009 (n.r. Dinamo-FC Vaslui 1-1, pe 13 decembrie). Stăteam într-una dintre cele două loje ale stadionului Dinamo.

Galeria lui Dinamo nu stă la tribuna I, stă ori la Peluza «Cătălin Hîldan», ori la tribuna a II-a. Toată prima repriza, un comando, o gașcă mare din galerie, a stat numai în fața tribunei I, numai cu fața la noi și m-a înjurat continuu.

La pauză, spre începutul reprizei a doua nu m-a mai înjurat absolut nimeni. Am ajuns acasă, nu s-a întâmplat nimic și ori în seara aia, ori la o seară după, m-a sunat domnul general Codlea. Am înțeles atunci că ei controlau și galeriile", a spus Ciutacu, pentru Evenimentul Zilei.

El a reprodus apoi dialogul pe care l-a avut atunci cu Florian Coldea:

Codlea: Am văzut că ai avut probleme la Dinamo, la meci.
Ciutacu: Poftim?
Codlea: Da, Nu te-au înjurat ăia?
Ciutacu: Ba da, dar de unde știți?
Codlea: Avem și noi oamenii noștri acolo, doar n-o să-i lași pe ăia acolo de capul lor. Cumva trebuie controlați.

De precizat este că în februarie, într-una din serile de proteste în Piața Victoriei, un grup de ultrași s-a manifestat violent, iar Jandarmeria a fost nevoită să intervină. Jandarmii au bătut și arestat un bărbat care s-a dovedit apoi a fi un ofițer acoperit, fapt ce a declanșat un adevărat scandal între Ministerul de Interne și SRI.

Tags: