Claudiu Manda, dezvăluiri după audierea fostului director SRI: Care este relația dintre George Maior și Horia Georgescu (VIDEO)

Claudiu Manda, dezvăluiri după audierea fostului director SRI: Care este relația dintre George Maior și Horia Georgescu (VIDEO)

Fostul director al SRI, în prezent – ambasadorul României în SUA, George Maior, a dat explicaţii mai bine de patru ore în Comisia pentru controlul SRI. Aleşii au vrut detalii despre protocoalele încheiate între serviciu şi Parchetul General pe vremea când Maior conducea SRI.

La finalul audierilor, președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI, Claudiu Manda a precizar că în cadrul audierilor nu s-a discutat despre comentariile făcuite de George Maior cu privire la scrisoarea transmisă de avocatul Rudolph Giuliani autorităților române, ci s-a luat în discuție activitatea SRI și cea a lui George Maior la conducerea Serviciului. Manda a vorbit și despre declarațiile pe care le-a făcut Maior cu privire la relația sa cu fostul șef al ANI, Horia Georgescu.

„Domnul Horia Georgescu ne spunea că relația dintre cei doi a fost una apropiată, de prietenie, că au fost împreună la diferite evenimente. Domnul George Maior ne-a spus că îl cunoștea vag. Domnul George Maior a spus acum că îl cunoștea nu vag, ci foarte vag. Dar a confirmat cele trei întâlniri pe care le-a avut după ce n-a mai fost directorul SRI, una acasă la domnul Horia Georgescu, una la un restaurant în București, una la sediul ANI, când domnul Horia Georgescu era director. Contextul discuțiilor nu a vrut să-l detalieze foarte mult. (…) Spunea că erau discuții generale sau despre activitatea celor doi. (…) I-am adus aminte de o afirmație făcută de Horia Georgescu, că în anul 2015, când era director al SRI, a fost prezent la ziua domnului Georgescu”, a declarat Claudiu Manda.

Șeful Comisiei pentru controlul activității SRI a mai spus că în cadrul audierilor a fost abordat și subiectul legat de ”sesizarea pe care SRI a adresat-o ANI, cea care viza pe domnul președinte Klaus Iohannis”.

”Domnul Maior neagă orice implicare în acest traseu. Spune că informația a fost culeasă, conform procedurilor, și că a fost transmisă SRI. Aceste lucruri contravin celor spuse de domnul Horia Georgescu. Noi avem suficient de multe elemente și probabil că până la sfârșitul lunii acesteia o să analizăm în Comisie și o să formulăm un raport pe care să-l prezentăm Parlamentului”, a mai declarat Claudiu Manda.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe