Claudiu Manda: În Comisia SRI se va discuta despre banii pe care Sebastian Ghiţă susţine că i-a dat Codruței Kovesi ca să-și cumpere o mașină 

Claudiu Manda: În Comisia SRI se va discuta despre banii pe care Sebastian Ghiţă susţine că i-a dat Codruței Kovesi ca să-și cumpere o mașină 

Claudiu Manda, președintele Comisiei de control al activității SRI a declarat că în cadrul organismului pe care îl conduce se va discuta și despre afirmațiile lui Sebastian Ghiță, potrivit cărora fostul adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, i-ar fi cerut omului de afaceri 7.000 de euro cash ca să-i dea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi pentru a-şi cumpăra o maşină.

„Este un subiect important. O să discutăm despre el, nu-l vom evita”, a declarat Manda în cadrul unei emisiuni televizate, potrivit Știripesurse.ro.

Jurnalistul Dan Andronic a anunțat recent că va cere Parchetului General să facă o investigație cu privire la felul în care actuala șefă a DNA Laura Codruța Kovesi a obținut banii cu care și-a cumpărat o mașină, în perioada în care lucra la Bruxelles, în cadrul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

Andronic a dezvăluit, într-un articol publicat în EVZ, că fostul deputat Sebastian Ghiță i-a mărturisit, la Belgrad, că procurorul-șef al DNA a primit de la el o sumă de bani cu care a putut putut să își achiziționeze autoturismul. (Detalii AICI)

Informațiile au fost confirmate ulterior de Sebastian Ghiță

„Confirm dezvăluirea lui Andronic, este reală, i-am dat banii lui Kovesi pentru maşină, banii nu au mai fost returnaţi”, a precizat Ghiţă.
Pe de altă parte, Laura Codruța Kovesi a negat această afirmație pe care a catalogat-o drept „o minciună incalificabilă”.