Operațiune riscantă la Catdrala Mântuirii Neamului. A fost așezat clopotul mare, care cântărește 25 de tone

Operațiune riscantă la Catdrala Mântuirii Neamului. A fost așezat clopotul mare, care cântărește 25 de tone

Catedrala Mântuirii Neamului este aproape gata. Marți a fost finalizată una dintre cele mai solicitante etape pentru finisarea construcției, și anume, așezarea clopotului mare pe structura metalică.

Acest pas din proiectul catedralei a fost o provocare deopotrivă pentru proiectanți și ingineri, a transmis Basilica.ro.

Pentru realizarea acestui lucru s-au făcut numeroase calcule, dar tot a mers conform planului. Nu este de mirare că sarcina a fost atât de complicată, din moment ce clopotul mare cântărește 25 de tone. Acesta a fost așezat lângă toate celelalte cinci clopote mai mici.

„Nu pot spune că nu am avut emoții”, a declarat pentruTrinitas TV inginerul Corneliu Revencu, reprezentant al Grassmayr, firma care a realizat clopotele.

El a mai spus că pentru realizarea acestui pas „s-a lucrat cu foarte mare atenție, la milimetru”.

Clopotul așezat marți va fi folosit pentru prima dată în sâmbăta dinaintea sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului.

Urmează poziționarea limbii clopotului de peste 700 kilograme, apoi cele patru motoare electrice pentru balansarea clopotului, a explicat Corneliu Revencu.

Ultima oră
09:15 - Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
08:39 - Care este starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Anunț important pentru fanii artistului
08:19 - De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie