Cluj: 50 de tone de combustibili, furate din vagoanele cisternă ale CFR

Cluj: 50 de tone de combustibili, furate din vagoanele cisternă ale CFR
Foto: rria.ici.ro

În stația CFR Dej Triaj, din vagoanele cisternă au dispărut peste 50 de tone de combustibili – benzină și motorină – în ultimele cinci luni.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj au început urmărirea penală împotriva a doi funcționari care lucrau în această stație, Ioan Salvan impiegat de la CFR Infrastructură și Vasile Dan, angajat al societății comerciale Grup Feroviar Român, companie care asigură transportul pe calea ferată a combustibililor în nord-vestul țării, relatează EVZ.

„Din primele cercetări, a rezultat faptul că, în perioada februarie 2012 – iulie 2012, învinuiţii au sustras, în mod repetat, cantităţi considerabile de combustibil din vagoanele cisternă ce tranzitau o staţie CFR, cantitatea sustrasă fiind estimată la circa 50.000 litri de combustibili (benzină şi/sau motorină)”, se arată într-un comunicat de la Parchetul General.

Cu câteva zile în urmă, în cadrul unei acțiuni de prindere în flagrant a angajaților și polițiștilor din stația Dej Triaj, mai mulți angajați CFR au fost prinși în timp ce păzeau mai multe canistre în care se aflau două tone de combustibili, motorină şi benzină.

Unul dintre presupuşii capii ai reţelei ar fi agentul de poliţie Vasile Câmpan, şeful Postului de Poliţie Dej Triaj, care deşi nu era de serviciu era prezent în clădirea postului.

În prezent, se fac cercetătri cu privire la alte persoane implicate în această rețea.