Cluj-Napoca: Mii de oameni, fără măști de protecție, la un concert în Sala Polivalentă / De ce nu s-a dat nicio sancțiune (VIDEO)

Cluj-Napoca: Mii de oameni, fără măști de protecție, la un concert în Sala Polivalentă / De ce nu s-a dat nicio sancțiune (VIDEO)
Captură Video - facebook.com/clujcom

Mii de oameni au participat la o petrecere ce a avut loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. După cum se vede în imaginile surprinse la eveniment, ei nu purtau măști de protecție. Concertul a avut loc sâmbătă, zi în care au fost anunțate noi restricții anti-COVID-19 în Cluj-Napoca, notează Știri de Cluj.

Petrecere cu mii de persoane în Cluj-Napoca, în plin val 4 al pandemiei de coronavirus

Mii de oameni au participat, sâmbătă seară, la o discotecă în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Chiar sâmbătă au fost anunțate noile restricții în Cluj-Napoca, după ce rata de infectare cu coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, a trecut de 2 la mia de locuitori.

Autoritățile nu au dat nicio sancțiune pentru că Sala Polivalentă are o capacitate de 9.300 de locuri, iar legea prevede că „organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție”.

Asta deși cel puțin regula privind folosirea măștii de protecție a fost încălcată, după cum se vede în imagini. De păstrarea distanței între persoane nici nu putea fi vorba.

DSP Cluj nu a prezentat un punct de vedere în acest caz.

Noi restricții anti-COVID-29 în Cluj-Napoca

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a impus mai multe restricții în Cluj-Napoca, după ce incidența cazurilor COVID-19 a sărit pragul de 2 la mie.

Astfel, competiţiile sportive, fie ele în spații deschise sau închise, se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimun un metru între persoane.

Participarea e permisă doar persoanelor vaccinate, care au trecut prin boală sau au test COVID negativ.
Cinematografele, spectacolele sau concertele sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.

Urmăriți B1TV.ro și pe