Cluj: O fată de 16 ani a murit la groapa de gunoi a oraşului, strivită de o maşină de la salubrizare

Cluj: O fată de 16 ani a murit la groapa de gunoi a oraşului, strivită de o maşină de la salubrizare
Foto: presalocala.com

O fată de 16 ani care aduna gunoi la groapa de la Pata Rât, de lângă municipiul Cluj-Napoca, a murit, miercuri, după ce a fost strivită de o mașină de la salubrizare.

Fata de 16 ani a fost accidentată mortal, miercuri, în jurul prânzului, de un compactor de gunoi care efectua o manevră de întoarcere, informează Mediafax.

Medicii care au sosit la fața locului au constatat decesul fetei, iar Poliția și Parchetul au început o anchetă.

„Era un compactor al unei companii de salubritate din Baciu. Şoferul unui compactor de gunoi, la o manevră de întoarcere, a dat cu spatele şi a lovit-o pe fată. Era o fată din cele care adună gunoiul de pe rampă şi care se afla, probabil, în spatele utilajului. Poliţia face cercetări şi va stabili vinovăţiile în acest caz”, a spus Eugen Vereş, directorul companiei Salprest Rampă, care administrează rampa de gunoi de la Pata Rât.

Zeci de romi, adulţi şi copii, colectează zilnic deşeuri de pe rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât.

Majoritatea celor care adună deşeuri sunt din alte localităţi şi stau în locuinţe improvizate, în aşa-numita zonă „Dallas”, situată lângă rampa de gunoi.