CNATDCU, sesizat în legătură cu lucrările de doctorat scrise de Șerban Nicolae și Florian Bodog. Demersul aparține unui cercetător român din Marea Britanie

CNATDCU, sesizat în legătură cu lucrările de doctorat scrise de Șerban Nicolae și Florian Bodog. Demersul aparține unui cercetător român din Marea Britanie
Foto: Revista 22

Cristian Dogaru, un cercetător român de la Universitatea britanică Suffolk, a sesizat Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) în legătură cu lucrările de doctorat realizate de Șerban Nicolae, senator PSD, și Florian Dorel Bodog, Ministrul Sănătății.

Dogaru a precizat că orice persoană fizică și juridică poate sesiza CNATDCU cu privire la ”nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională, inclusiv cu privire la existența plagiatului, în cadrul unei teze de doctorat”, informează HotNews.

În trecut, cercetătorul a depus sesizări și în privința altor lucrări de doctorat, între care cele realizate de Gabriel Oprea și Florentin Pandele.

"Tin să precizez că meritul colectării dovezilor plagiatului aparține unor jurnaliști de investigație. Tezele de doctorat ale subnumiților au fost analizate în urma unor anchete de presă, iar rezultatele oferă dovezi incontestabile cum că numitele lucrări ar fi fost plagiate în mod masiv", a mai transmis Cristian Dogaru, citat de HotNews.

PressOne a scris în octombrie că Florian Bodog a plagiat două treimi din teza sa de doctorat. (Detalii AICI)

O lună mai târziu, o investigație a Centrului pentru Jurnalism Independent arăta că Șerban Nicolae a plagiat mai bine de 10% din lucrarea de doctorat. (Detalii AICI)