Cod galben de vijelii în București și șapte județe, valabil până la ora 14.00

Cod galben de vijelii în București și șapte județe, valabil până la ora 14.00
Foto: enational.ro

Codul galben de vijelii a fost prelungit pentru București și șapte județe, avertizarea este valabilă până la ora 14.00, anunță Adiministrația Națională de Meteorologie, potrivit B1 TV.

Pe lângă Capitală, sunt vizate de codul galben județele Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Giurgiu și Teleorman. În Capitală, mai multe panouri au fost dărâmate de vânt, iar zeci de copaci au fost puși la pământ şi au distrus mașinile.

Pentru duminică meteorologii anunţă temperaturi de minus 10 grade celsius.

Și zona Dobrogei este vizată de o atenționare cod galben de vânt puternic, valabilă până la ora 10. Astfel, în această regiune, intensificările vântului vor atinge şi depăşi la rafală 60 – 75 km/h.

”Vântul va continua să sufle cu putere pe parcursul zilei de sâmbătă, iar avertizarea cod galben penstru sudul și estul Munteniei a fost prelungită. Nu este exclus ca în Dobrogea, atenționarea care expiră la ora 10 să fie și ea prelungită tot pentru șase ore. În ceea ce privește noua atenționare cod gaben, este vorba despre intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55-65 km/ oră, iar izolat chiar 75 de kilometri pe oră. Aceste intensificări ale vântului vor continua până spre seară în mare parte din Muntenia și în Dobrogea, urmând ca treptat, pe parcursul nopții, intensitatea vântului să scadă, dar vom vorbi despre vânt alert în partea de sud-est a teritoriului chiar și pe parcursul zilei de mânie.”, a precizat Maria Tomescu, meteorolog de serviciu de la ANM.