Cod galben și portocaliu de ploi și vijelie în Dobrogea. Porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud – Agigea şi Midia, închise din cauza vântului

Cod galben și portocaliu de ploi și vijelie în Dobrogea. Porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud - Agigea şi Midia, închise din cauza vântului
Foto: Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de tip cod galben și cod portocaliu de ploi abundente și vijelie, în Dobrogea și în zona litoralului.

Cod galben de ploi abundente

Atenționarea este valabilă până în data de 13 octombrie, ora 10:00 și vizează județele Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța.

În intervalul menționat, în sud-estul țării vor fi ploi importante cantitativ, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp, iar pe alocuri, cu precădere în Dobrogea, 40 l/mp.

Tot în aceste zone și vântul se va intensifica treptat, cu rafale în general de 50…60 km/h, iar pe litoral de peste 65…70 km/h”, atenționează ANM.

Foto: ANM

Cod portocaliu de ploi abundente și vijelii, valabil pe litoral

Atenționarea meteo este valabilă până în data de 13 octombrie ora 10:00 și vizează zona litoralului românesc. În intervalul menționat, în zona litoralului va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 50…70 l/mp, informează Administrația Națională de Meteorologie.

În aceste condiții, porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud – Agigea şi Midia au fost închise, miercuri dimineața, din cauza vântului puternic.

„În judeţul Constanţa, din cauza vântului puternic, începând cu ora 6,30, au fost oprite manevrele în porturile fluviale Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea şi Midia”, anunță Centrul Infotrafic al Poliției Române.