Competiție inedită în Arad: Copiii s-au amuzat prinzând purcei, care au devenit apoi animalele lor de casă

Competiție inedită în Arad: Copiii s-au amuzat prinzând purcei, care au devenit apoi animalele lor de casă

Competiţie inedită la Pecica, în judeţul Arad. Zeci de copii s-au îngrămădit să participe la un concurs de prins purcei. Acesta a fost cel mai aşteptat moment al praznicului de Pită Nouă, o sărbătoare locală. Cei mici s-au amuzat copios în timpul competiţiei şi au alergat cât i-au ţinut picioarele pentru a pune mâna pe un purceluş.

Zeci de copii s-au înscris în competiţia care a avut loc la Pecica. Opt purceluşi au fost lăsaţi liberi în ring, spre amuzamentul celor mici care au depus tot efortul pentru a prinde animalele. Sute de oameni i-au încurajat pe concurenţi de pe margine.

Cinci copii au ieşit victorioşi şi au plecat acasă cu premiul. Unul dintr ei a povestit fericit că își va duce acasă purcelul și îl va crește, iar altul i-a și găsit numele perfect noului său animal de companie: Spiderman.

Purceluşii puşi la bătaie au fost aduşi de un crescător local, furnizor anual al concursurilor de profil.

“Acest concurs a plecat acum vreo opt ani de zile, eu aflându-mă în Ungaria am văzut şi n-am putut să nu-mi înscriu copiii mei. M-am întors în România, am vorbit cu fostul primar şi de atunci an de an,” a explicat acesta.

“Am ajuns la a şasea ediţie a concursului de prins purcei, este un concurs foarte îndrăgit în oraşul nostru. Se sărbătoreşte praznicul de Pită Nouă şi în cadrul sărbătorii avem această ediţie. Am avut două categorii de concurenţi, 6-9 şi 9-12 ani. 85 de copii s-au înscris în total, 20 au participat,” a adăugat și primarul din Pecica, Petru Antal.

Sărbătoarea Praznicului de Pită Nouă a continuat şi cu alte concursuri. S-a putut cumpăra şi pâinea de Pecica, despre care se spune ca ar fi cea mai bună din zonă.