Constanţa: O şalupă s-a scufundat după ce a fost lovită de un cargou turcesc

Constanţa: O şalupă s-a scufundat după ce a fost lovită de un cargou turcesc
Foto: B1 TV

O şalupă s-a scufundat în portul Constanţa, joi dimineaţă, după ce a fost lovită de un cargou turcesc care executa manevre de intrare în port.

Incidentul s-a petrecut miercuri seară, în jurul orei 1:00 din cauza ceţei foarte dense. Comandantul cargoului turcesc s-a apropiat prea mult de digul de larg, dig de care erau acostate şalupa Olimp 4 şi barja tank Zyxoil I.

Ambele ambarcaţiuni au fost grav avariate, dar după câteva ore doar şalupa Olimp 4 s-a scufundat.

La ora actuală autorităţile portuare au declanşat o anchetă, iar toate pagubele vor fi suportate de armatorul cargoului turcesc.

În zonă au apărut uşoare poluări cu hidrocarburi de la combustibilul care se mai afla în rezervoarele şalupei. Însă situaţia este monitorizată de şalupa Asociaţiei Române de Salvări de Vieţi Omeneşti pe mare care se află la locul incidentului şi supraveghează zona.

Şalupa va fi scoasă de pe fundul mării, atunci când va fi posibil, cu o macara de mare tonaj.

Potrivit unui corespondent B1 TV, niciun om nu a fost rănit pe niciuna dintre cele două ambarcaţiuni.

Şalupă, scufundată în portul Constanţa

Ultima oră
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL