Controale în Gara de Nord. Autoritățile verifică dacă oamenii poartă masca

Controale în Gara de Nord. Autoritățile verifică dacă oamenii poartă masca

Autoritățile au aplicat peste 129 de amenzi, în valoare de 60.000 de lei, în ultimele 48 de ore, atunci când au controlat trenurile din Gara de Nord din Capitală. 

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București, Secția Regională de Poliție Transporturi București și Brigada Specială de Invervenție a Jandarmeriei Române au realizat controale privind respectarea măsurilor impuse de pandemie. 

În urma verificărilor, cele mai multe amenzi au fost date pentru încălcări ale prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, au fost surprinse, în flagrant delict, două infracțiuni : una de zădărnicire a combaterii bolilor și o infracțiune de furt, potrivit Poliției Capitalei. 

 

Polițiștii îndeamnă oamenii să respecte măsurile impuse

 

„Stimați cetățeni,
Facem apel la dumneavoastră pentru respectarea tuturor măsurilor necesare prevenirii răspândirii infectării cu virusul COVID-19.
Purtați masca de protecție și respectați distanțarea fizică.

În ultimele 48 de ore au fost verificate trenuri de călători, locurile de staționare și peroanele, dar și zona din proximitatea Gării de Nord, fiind constatate și aplicate peste 129 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 60.000 de lei, cele mai multe fiind pentru încălcări ale prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Au fost legitimate peste 320 de persoane, iar pe parcursul verificărilor au fost constatate, în flagrant delict, două infracțiuni : o infracțiune de zădărnicire a combaterii bolilor și respectiv o infracțiune de furt. Reamintim tuturor că obiectivul nu este de a sancționa, ci de a veghea la respectarea legii.
Pe fondul creșterii numărului de cazuri, trebuie să fim conștienți de datoria pe care o avem toți față de cei din jurul nostru, față de familiile noastre, față de toți membri comunității.
Suntem și rămânem la datorie!”, potrivit Gândul.ro.