CORONAVIRUS | Peste 90 de cadre medicale şi personal auxiliar, infectate cu SARS-CoV-2 în Bistriţa-Năsăud

CORONAVIRUS | Peste 90 de cadre medicale şi personal auxiliar, infectate cu SARS-CoV-2 în Bistriţa-Năsăud
Foto: Hepta

De la debutul pandemiei de coronavirus, în Bistriţa-Năsăud, peste 90 de cadre medicale şi personal auxiliar au fost testate pozitiv, fiind vorba despre 18 medici, 44 de asistenţi medicali şi 29 de infirmiere şi brancardieri.

Totodată, infectări s-au înregistrat şi în rândul personalului mai multor instituţii, dar şi printre pacienţii unui centru de dializă.

62 de cadre medicale, infectate cu SARS-CoV-2

Conform Prefecturii județului, până în prezent, în Bistriţa-Năsăud 62 de cadre medicale, între care 18 medici şi 44 de asistenţi, precum şi 29 de persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) şi un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu coronavirus.

Dintre acestea, 85 au fost externate.

Totodată, 90 de persoane confirmate cu noul coronavirus sunt angajaţi ai unor agenţi economici din judeţ, jumătate dintre ei fiind externaţi.

Şapte persoane dintre cele confirmate cu coronavirus sunt pacienţi ai unui centru de dializă din judeţ, doar unul mai aflându-se în spital, scrie News.ro.

De asemenea, zece dintre oamenii testați pozitiv fac parte din personalul unor primării din judeţ, unul fiind externat la cerere, iar nouă au fost declaraţi vindecaţi.

Și 15 poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, trei jandarmi, patru angajaţi ai ISU, câte un angajat al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud şi de la Administraţia Finanţelor Publice, trei poliţişti locali, un angajat de la Serviciul de Ambulanţă, 10 angajaţi ai ITM Bistriţa-Năsăud, au fost infectați. Din fericire, toți au fost declarați vindecați și externați.

Printre pacienţii confirmaţi cu Covid-19 se află şi 22 de persoane din cadrul unui centru pentru vârstnici din judeţul Bistriţa-Năsăud, respectiv 3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului şi doi angajaţi parte din personalul auxiliar. Toţi angajaţii centrului au fost vindecaţi. Pe de altă parte, cinci beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalţi au fost declaraţi vindecaţi.

În judeţul Bistriţa-Năsăud s-au înregistrat, de la începutul pandemiei şi până miercuri, 1.262 de cazuri confirmate de coronavirus şi 89 de decese asociate acestei boli. Dintre cei diagnosticaţi, 1.053 de bolnavi au fost externaţi, 698 fiind vindecaţi şi 355 externaţi la cerere, a transmis, miercuri, Prefectura judeţului.

Bilanțul cazurilor de SARS-CoV-2 în România

Amintim că Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, miercuri, în raportul zilnic, că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 1.271 de noi cazuri de COVID-19, în creștere față de ziua precedentă. De asemenea, a crescut și njumărul de teste efectuate în același interval – 24.043.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 642 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Totodată, autoritățile transmit că 51 de pacienți cu COVID-19 au decedat, cu 10 mai mulți ca în ziua precedentă.

În acest moment, la ATI sunt internate 459 de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus.

De la începutul epidemie și până în prezent, în România, au fost înregistrate 98.304 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 1.271 în ultimele 24 de ore. 41.002 pacienți au fost declarați vindecați și 12.557 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Bucureștiul a contabilizat 180 din cele 1.271 de cazuri noi de COVID-19 anunțate miercuri de către Grupul de Comunicare Strategică. Din acest punct de vedere, într-un Top 5 negativ, Capitala este urmată de județele Iași (59), Brașov (56), Constanța (53) și Vaslui (53).