Poliția de Frontieră: Aproximativ 14.000 de persoane și 10.000 de mijloace de transport au trecut prin punctele de frontieră în ultimele 24 de ore

Poliția de Frontieră: Aproximativ 14.000 de persoane și 10.000 de mijloace de transport au trecut prin punctele de frontieră în ultimele 24 de ore

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) anunță că aproximativ 14.000 de persoane și 10.000 de mijloace de transport au trecut prin punctele de frontieră în ultimele 24 de ore, în contextul înc are autoritățile române se așteaptă ca în perioada sărbătorilor pascale să crească numărul românilor din diaspora care se întorc acasă. Totodată, polițiștii de frontieră au aplicat amenzi în valoare de 12.700 lei în urma controalelor efectuate lapunctele de trecere.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 7.300 persoane cu 5.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 6.600 persoane cu 4.600 mijloace de transport. În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria au fost controlate aproximativ 7.000 de persoane şi 4.600 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 3.600 de persoane cu 2.000 mijloace de transport.

Zilnic, aproximativ 4.700 de polițiști de frontieră își desfășoară activitatea.

”Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic”, precizează oficialii IGPF.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Românii care vor reveni în țară în perioda următoare pentru a petrece Paștele vor intra în carantină sau în autoizolare

Secretarul de stat, Bogdan Despescu a declarat într-o declarație de presă la sediul MAI, că cetățenii români care vor reveni în țară în perioda următoare pentru a petrece Paștele vor intra în carantină sau în autoizolare și nu vor sta alături de familiile lor. Mai exact, potrivit prevederilor Ordonanțelor militare, aceștiavor fi introduși în carantinăsau autoizolare la domiciliu pentru o periodăde 14 zile.

„Dacăveniți în România pentru a petrece Paștele, îl veți petrece încaracntinăsau în autoizolare fărăfamiliile dumneavoastră”, a fost mesajul transmis de Bogdan Despescu.

În acest context, ministrul Marcel Vela a precizat că a remarcat o scădere a numărului de români care se întorc în țară.„Le mulţumesc celor din Diaspora care au înţeles mesajul nostru şi nu vin atât de mulţi cât se preconiza în ţară pentru a sărbători Sfintele Paşti. Este o dovadă de înţelepciune, de maturitate, de respect şi de responsabilitate pentru cei dragi de acasă”, a declarat ministrul.

Când se așteaptă autoritățile să fie atins lun vârf al numărului cazurilor de COVID-19

Ministrul Sănătăţii a declarat, joi seara, că autoritățile se așteaptă la un vârf al numărului cazurilor de COVID-19 de aproximativ 10.000-12.000, în funcţie de evoluţia condițiilor din următoarele două săptămâni.

Ministrul a mai punctat că, în funcţie de afluxul românilor din afara ţării, dar şi de evoluţia focarelor, se remarcă o creştere moderată a numărului de cazuri de coronavirus de la o zi la alta, în parallel cu o creştere moderată a numărului de cazuri critice, de la Terapie Intensivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari