CORONAVIRUS | Senatorul UDMR Tanczos Barna a fost diagnosticat cu COVID-19

CORONAVIRUS | Senatorul UDMR Tanczos Barna a fost diagnosticat cu COVID-19
Foto: facebook.com/TanczosBarna

Senatorul UDMR Tanczos Barna a fost testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut chiar de parlamentar, sâmbătă, printr-o postare pe contul său de Facebook. În mesajul său, Tanczos Barna a explicat că totul a început ca o ”banală pneumonie”, pentru ca, în cele din urmă, să primească diagnosticul de COVID-19. Senatorul susține însă că se simte bine, iar ”lucrurile merg conform standardelor şi procedurilor”.

Senatorul UDMR Tanczos Barna a anunțat că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus

”Cine mă cunoaşte ştie că îmi plac provocările. Poate, uneori, chiar într-un mod exagerat.Totuşi, aş fi renunţat la cea de astăzi. În mod special datorită grijii care o port familiei, copiilor şi părinţilor mei. A început ca o banală pneumonie, dar s-a aflat destul de repede că este cauzată de fapt de virusul COVID-19. Sunt în grija unei echipe medicale fantastice. Începem tratamentul. PS: mă simt foarte bine, lucrurile merg conform standardelor si procedurilor”, a scris Tanczos Barna pe Facebook.

Mai mulți politicieni din România au fost infectați, în ultimele luni, cu noul coronavirus

Tanczos Barna nu este singurul ales din Parlamentul României care a fost infectat cu noul coronavirus. În luna martie, la începutul epidemiei de COVID-19, în țara noastră, senatorul PNL Vergil Chițac, a fost depistat pozitiv cu coronavirus, după ce a participat la o Reuniune NATO în capitala Belgiei,și și-a infectat, apoi, soția, fiul și asistentul personal, precum și mai mulți colegi.

Ulterior, au primit diagnosticul de COVID-19 și deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public Adrian David Nicolae. Cei trei au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat și senatorul Chițac.

Creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19 în România

România înregistrează, de câteva săptămâni, o creștere îngrijorătoare a cazurilor de infectare cu noul coronavirus. După ce joi a fost înregistrat un număr record de noi îmbolnăviri – 614, într-un interval de 24 de ore, vineri Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 592 de noi cazuri de contaminare. Astfel, bilanțul total al cazurilor decoronavirusîn țara noastră a ajuns la 31.381. În acest moment, 236 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 sunt în stare gravă la terapie intensivă. Dintrepersoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici,externați la 10 ziledupă depistare. În ceea ce privește bilanțul deceselor, autoritățile române anunță că acesta a ajuns la 1.847, ultimele 13 morți fiind înregistrați în intervalul 9 iulie, ora 10.00 – 10 iulie, ora 10.00. Până vineri, la nivel național, au fost prelucrate 824.343 de teste.

Ludovic Orban cere mobilizare gerenerală a instituțiilor aflate în lupta cu noul coronavirus

În acest context, premierul Ludovic Orban, prezent sâmbătă dimineață la o videoconferință cu prefecții și cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, a făcut apel la mobilizare generală din partea tuturor instituțiilor aflate în lupta cu epidemia de coronavirus și a celor cu atribuții de control pentru a se asigura că regulile impuse de autorități sunt respectate.

”Să luptăm cu toate armele legale pe care le avem la dispoziție pentru apărarea sănătății și vieții oamenilor. Scopul acestei întâlniri este acela de a suna mobilizare generală din partea instituțiilor statului care au atribuții în lupta împotriva epidemiei, acelor instituții care au atribuții de control pentru a determina o amplificare la limita maximă posibilă a acțiunilor de control, pentru a asigura respectarea regulilor de protecție a sănătății oamenilor.

Am văzut că în ultima perioadă există semnificative nerespectări ale regulilor instituite de autorități, de specialiști, iar această creștere a numărului de încălcări ale regulilor stabilite riscă să afecteze și sănătatea și viața cetățenilor corecți, care respectă legea și care sunt puși în pericol din cauza faptului că o minoritate, poate și indusă în eroare de o campanie mizerabilă care este derulată de o bună bucată de vreme, refuză să respecte regulile”, a declaratLudovic Orban.