CORONAVIRUS | Top județe cu cele mai multe infectări. Bucureștiul se apropie de 8.000 de cazuri

CORONAVIRUS | Top județe cu cele mai multe infectări. Bucureștiul se apropie de 8.000 de cazuri
Foto: Hepta

Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns, joi, la 66.631 de infectări și 2.860 victime, după testarea pozitivă a încă 1.454 de persoane și decesul a 53 de pacienți COVID-19. De la izbucnirea crizei, cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în București, Suceava, Argeș și Brașov, iar în ultima zi cele mai multe cazuri au fost raportate în București, Prahova, Argeș, Timiș și Ilfov. 571 de persoane au fost reconfirmate în urma retestării, cele mai multe dintre ele fiind din Capitală – 60.

București, Suceava, Argeș și Brașov, cele mai afectate de epidemia de coronavirus

De la izbucnirea epidemiei, cele mai multe infectări au fost raportate în București (7951), Suceava (4842), Argeș (4312), Brașov (3810), iar cele mai puține în Satu Mare (143), Sălaj (244), Călărași (379).

În ultimele 24 de ore, cele mai multe contaminări s-au înregistrat în București (172), Prahova (88), Argeș (80), Timiș (80) Ilfov (70), Bihor (66), Dolj (65).Cele mai puține s-au înregistrat în Harghita (1), Satu Mare (6), Sălaj (6), Călărași (7), Teleorman (7), Botoșani (8), Caraș-Severin (9), Tulcea (9).

Tot în ultima zi, 571 de persoane au fost reconfirmate în urma retestării. Cele mai multe sunt din: București (60), Argeș (56), Vâlcea (42), Gorj (36).

53 de oameni au murit în ultimele 24 de ore, din cauza infectării cu SARS-CoV-2

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunțat că, în ultima zi, 53 de pacienți COVID-19 au decedat.

Este vorba despre 32 bărbați și 21 femei, care erau internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Caraș – Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

49 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 4 pacienți care au decedat nu au prezentat comorbidități.

În acest moment, 478 de pacienți COVID-19 sunt la Terapie Intensivă.

Guvernul pregătește prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile

Joi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că, înaintea şedinţei de Guvern de vineri, va fi şi o întrunire a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, deoarece trebuie dată o hotărâre pentru prelungirea stării de alertă.

Anterior, Tătaru precizase că, în calitate de ministru al Sănătății, va propune prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile, dată fiind evoluția epidemiei de coronavirus din ultima vreme.

„Orice decizie va ține cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi cel mai probabil vom prelungi starea de alertă. Nu mai analizăm nicio restricție și nu ne dorim impunere niciunei alte restricții. Ultimele măsuri luate, limitarea programului și purtarea mătilor, nu afectează desfășurarea activităților economice”, a declarat și premierul Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe