COVID-19: Focar de coronavirus la un cămin privat pentru bătrâni în județul Alba

COVID-19: Focar de coronavirus la un cămin privat pentru bătrâni în județul Alba
Sursa foto: Pixabay

Un nou focar de coronavirus a fost descoperit la un centru social. Este vorba despre un cămin privat pentru bătrâni din satul Şeuşa, comuna Ciugud, judeţul Alba

Focar de coronavirus la un cămin privat pentru bătrâni

Nu mai puțin de 21 de persoane vârstnice aflate în îngrijire şi 4 angajaţi au fost testaţi şi confirmaţi pozitiv. Direcţia de Sănătate Publică Alba a demarat o anchetă epidemiologică cu privire la acest focar. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă urmează să se întrunească după ce, la rândul său, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba va avea, miercuri, o şedinţă extraordinară.

Noul focar de coronavirus a izbucnit în contextul în care comuna Ciugud are cea mai ridicată incidenţă din judeţ la 14 zile (cazuri noi la mia de locuitori), respectiv 4,49.

O comună de peste 3.100 de locuitori, în Ciugud au fost depistate, în ultimele două săptămâni, 14 cazuri de COVID-19. În unele dintre satele componente nu a fost înregistrat niciun caz.

În Alba sunt, în prezent, mai multe focare de COVID-19, numărul cazurilor active depăşind 600, în condiţiile în care de la începutul pandemiei au fost testate pozitiv peste 2.000 de persoane. Un alt focar în desfăşurare în Alba este la o staţie de transformare a Electrica.

Marți autoritățile au anunțat un nou bilanț îngrijorător al cazurilor de coronavirus și un număr record în ceea ce privește decesele cauzate de virus.

Potrivit raportului săptămânal întocmit de INSP, cele mai multe focare de coronavirus au fost depistate în centrele sociale și în unitățile medicale.

Unde sunt depistate cele mai multe focare de coronavirus

Cele mai multe focare (49) au fost raportate la nivelul Centrelor rezidențiale pentru copii sau vârstnici. Acestea sunt urmate de unitățile medico-sanitare, unde au fost raportate 46 de focare și de unitățile de producție (45).

La nivelul familiilor au fost raportate 40 de focare, iar în instituții au fost înregistrate un număr de 28 de focare de coronavirus.

În ceea ce privește unitățile școale, în ltima săptămână au fost 26 de focare, iar la nivelul operatorilor economici au existat 22 de focare.

Cele mai puține focare au fost înregistrate la nivelul cluburilor sportive (16), la nivel comunitar (3) și, în mod surprinzător, având în vedere că autoritățile se pregătesc de închiderea restaurantelor, la nivelul unităților care desfășoară activități Horeca.

în săptămâna 28 septembrie – 4 octombrie, 36.8% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Iași, Bacău, Neamț si Cluj.

De asemenea, 30.4% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Prahova, Sibiu, Bacău si Caras Severin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)