Craiova: Fost poliţist, prins când primea mită 2.500 de euro de la un ofiţer sub acoperire

Craiova: Fost poliţist, prins când primea mită 2.500 de euro de la un ofiţer sub acoperire
Foto: news20.ro

Un fost poliţist din Craiova, care promitea angajări în Poliţie contra-cost, a fost prins de procurori chiar când lua 2.500 de euro mită de la un ofiţer sub acoperire. În timp ce magistraţii vroiau să-l încătuşeze, bărbatul a făcut infarct.

Constantin Bălaşa făcuse un obicei din a cere sume de bani de la mai mulţi funcţionari din cadrul unor instituţii publice, pentru a-i ajuta să se angajeze în poliţie. De această dată, cel pe care fostul poliţist vroia să-l ajute să intre la Şcoala de la Câmpina, era chiar un ofiţer anticorupţie.

Acesta i-a înmânat poliţistului în rezervă 2.500 de euro, dar şi mandatul de arestare.

„Suspectul a fost reţinut în timp ce primea suma de 2.500 de euro de la un investigator sub acoperire, pentru a-i facilita admiterea la Şcoala de Poliţie de la Câmpina. Suma totală pretinsă era de 5.000 de euro”, a declarat procurorul de la Parchetul Dolj, Magda Bădescu.

Bălaşa îi ceruse banii ofiţerului DGA după ce i-a promis că îl va angaja în Ministerul de Interne, pentru că ştie persoane cu funcţii din aparatul central. Imediat după ce a primit banii şi a aflat că este în faţa unui flagrant, lui Bălaşa i s-a făcut rău.

Cu mita în mână, fostul poliţist a fost internat de urgenţă la spital, unde a şi rămas. Astfel, procurorii au renunţat să-l aresteze.

Fostul poliţist a lucrat la Serviciul Investigaţii Criminale din IPJ dolj şi s-a pensionat la termen. El a intrat în atenţie procuorilor DGA, după ce, în luna februarie, a fost denunţat de un craiovean, care a explicat anchetatorilor că Bălaşa i-a cerut 10.000 de euro pentru a-i ajuta pe cei doi fii ai săi să intre la Şcoala de Poliţie Câmpina. Denunţătorul i-a dat 5.000 de euro, apoi şi-a dat seama că a fost înşelat. Fostului poliţist i s-a întocmit dosar penal şi riscă până şa 12 ani de închisoare.

Ca şi Constantin Bălaşa, fiul său a fost şi el în atenţia DGA, în cursul anului 2009. Acesta din urmă a lucrat la Poliţia Rutieră şi a fost prins în flagrant delict primind mită de la un poliţist sub acoperire 200 de lei. Cazul fiului său este în curs de judecare.

Fost poliţist din Craiova, prins când primea mită