Craiova: Un bătrân a găsit pe stradă 9.000 de lei și i-a dus la poliție

Craiova: Un bătrân a găsit pe stradă 9.000 de lei și i-a dus la poliție
Foto: infovestonline.ro

Un bătrân de 78 de ani a descoperit pe o stradă din Craiova 9.000 de lei, pe care i-a dus imediat la poliție, informează Mediafax. Banii fuseseră pierduți de un bărbat care îi luase cu împrumut de la o casă de ajutor reciproc, potrivit anchetatorilor.

Polițiștii l-au identificat, miercuri, pe proprietar, un bărbat de 59 de ani, angajat al Regiei Autonome de Transport Craiova, căruia i-au căzut banii din buzunar când a coborât din mașină în benzinărie. Bărbatul spune că banii reprezentau un împrumut pe care îl făcuse la casa de ajutor reciproc a regiei.

La rândul său, bătrânul de 78 de ani care a găsit banii și care are o pensie de 800 de lei pe lună, spune că nu s-a gândit nicio clipă să păstreze suma găsită.

”Mi-ar fi trebuit, dar m-am gândit mai bine să îi dau decât să îi opresc eu. M-am gândit la cel care i-a pierdut şi cât de rău îi pare. Am găsit banii lângă o bordură, m-am uitat în toate părţile, măcar să mă mai vadă cineva, că singur nu ştiam ce să fac. Am fost la o prietenă, care a dat telefon la poliţie şi am vorbit la poliţie să îi las acolo. Dacă s-a găsit cel care i-a pierdut, acum, să fie sănătos şi să aibă grijă pe unde merge, iar tinerilor de astăzi le spun să facă şi ei la fel, că nu ne pricopsim cu banii, că nu aduc fericirea”, a afirmat pensionarul.

Bătrânul a mai spus că și pe vremea lui Nicolae Ceauşescu a găsit 400 de lei, pe care, de asemenea, i-a returnat.