Cristian Măcelaru, dirijorul principal al Orchestrei Naționale a Franței, a fost propus director artistic al Festivalului George Enescu

Cristian Măcelaru, dirijorul principal al Orchestrei Naționale a Franței, a fost propus director artistic al Festivalului George Enescu
Foto: Hepta.ro

Dirijorul Cristian Măcelaru a fost propus de către ministrul Culturii în funcția de director artistic al Festivalului George Enescu. Măcelaru este în prezent dirijor principal al Orchestrei Naționale a Franței.

Cristian Măcealaru a acceptat propunerea lui Bogdan Gheorghiu, se arată într-o informare a Ministerului Culturii.

Cristian Măcelaru, dirijorul principal al Orchestrei Naționale a Franței, propus director artistic al Festivalului George Enescu

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a avut astăzi, 4 octombrie 2021, o întâlnire cu Mihai Constantinescu, directorul Festivalului Internaţional George Enescu, şi cu Sergiu Nistor, consilier prezidenţial – Departamentul Cultură, Culte şi Minorităţi Naţionale.

În cadrul întâlnirii, ministrul Gheorghiu a primit garanţii din partea domnului Mihai Constantinescu că va fi un factor activ în predarea mandatului, iar că expertiza şi experienţa acumulate în mai bine de 30 de ani vor fi puse în sprijinul noului management, mai ales pentru familiarizarea cu provocările gestionate pentru organizarea eficientă a Festivalul Internaţional George Enescu, dar şi pentru buna desfăşurare a activităţii ARTEXIM”, transmite Ministerul Culturii.

Propunerea a fost acceptată de către Cristian Măcelaru, după cum transmite ministerul.

„Astăzi, am avut o convorbire plăcută cu maestrul Cristian Măcelaru, dirijorul principal al Orchestrei Naţionale a Franţei, pentru a-i propune asumarea poziţiei de director artistic al Festivalului Internaţional George Enescu.

Răspunsul la această propunere a fost pozitiv, urmând ca în perioada următoare să purtăm discuţii detaliate cu privire la viitoarele ediţii ale festivalului atât de iubit de români şi de melomanii din întreaga lume. Îi mulţumesc maestrului Măcelaru pentru dedicarea faţă de cinstirea memoriei lui George Enescu şi aştept să conlucrăm pentru strălucirea în posteritate a operei marelui nostru compozitor prin dezvoltarea festivalului care îi poartă numele”, a precizat ministrul Bogdan Gheorghiu.

Actualul director al Festivalului Enescu a salutat propunerea ministrului Culturii de a-l numi pe Cristian Măcelaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe