CTP: Nu cred că Ion Ţiriac a stat să-şi plătească impozitele pe la vreun ghişeu în ţară. Nu cred că s-a dus să se trateze la Fundeni, Municipal sau Sf. Ioan

CTP: Nu cred că Ion Ţiriac a stat să-şi plătească impozitele pe la vreun ghişeu în ţară. Nu cred că s-a dus să se trateze la Fundeni, Municipal sau Sf. Ioan

Ion Țiriac, afacerist cu o avere ce depășește 1,2 miliarde de dolari, a făcut săptămâna aceasta mai multe afirmații care au stârnit vii controverse. Acesta a susținut că dosarele de corupție din România ”sunt ridicole” și din cauza lor ”ne facem de râs în toată lumea”, iar ”România nu e o țară coruptă, edoar o percepție moștenită din generație în generație”. Țiriac a mai declarat că refuză să recunoască ”treburi ca DNA, ANI, money” și că românii trăiesc ”sub o teroare mai mare de cinci ori decât securitatea pe vremea ailaltă”

Cristian Tudor Popescu a avut o reacție tranșantă la aceste declarații. Jurnalistul a dat de înțeles că omul de afaceri nu înțelege gravitatea situației din România din simplul fapt că nu se lovește de efectele corupției: nu se tratează în spitalele din România, nu merge la ghișeu să plătească impozite etc.

Cristian Tudor Popescu a reamintit și faptul că Țiriac, atunci când fiul său era vizat într-un caz legat de droguri, a făcut tot ce i-a stat cu putinţă ca să influenţeze mediatic acel verdict. Nici nu a fost nevoie să dea șpagă unui judecător, ci a fost suficient să-și facă apariția.

”Probabil Ion Ţiriac n-are cunoştinţă de lucruri mai serioase, gen Microsoft, chestii de sute de milioane de euro, care rivalizează cu averea lui. Dl. Ţiriac spune că ne facem de râs la Bruxelles. Sunt arestaţi şi condamnaţi un premier care a furat geamuri, referitor la Năstase, şi altul pentru o damigeană de ţuică şi nişte cârnaţi. Cum adică? Se face de râs justiţia, care i-a condamnat pe aceşti domni care erau în funcţii de premier şi ministru, sau ne fac de râs ei pentru că s-au pretat la termopane, şi ţuică şi cârnaţi? Nu, dl. Ţiriac crede că nu, că justiţia s-a făcut de râs că i-a condamnat pe acei domni”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

”Nu e coruptă România. Pot să înţeleg asta, pentru că Ion Ţiriac, când are câte o problemă la organism, mai schimbă câte o piesă la cele mai bune spitale din lume. Nu cred că s-a dus să se trateze la Fundeni, Municipal sau Sf. Ioan şi nu cred că a luat pe aici vreun pioceanic, o infecţie. Copiii lui Ion Ţiriac nu cred că au avut de-a face cu şcoala la plic în România şi cu WC-ul în curte, şcoala la plic de la cursul primar până la universitate şi doctorat. Copiii lui au urmat şcolile cele mai prestigioase din această lume. Nu cred că Ion Ţiriac a stat să-şi plătească impozitele pe la vreun ghişeu în ţară. Nu cred că Ion Ţiriac, când fiul lui a fost acuzat într-un caz legat de droguri, atunci a făcut tot ce i-a stat cu putinţă ca să influenţeze mediatic acel verdict. Nu avea nevoie să dea şpagă unui judecător pentru asta, aşa cum fac alţii în această ţară, unde nu există coruptie cum spune el. A fost suficient să-şi facă apariţia”, a mai spus jurnalistul.

El a adăugat că cei care au furat îşi vor face socoteala şi vor fura în continuare: ”Să-mi dea până în 5 ani şi le dau din prejudiciu, văd eu cât, şi îmi văd în continuare de tunul următor. Din 5 dacă îmi ies 2, sunt rezolvat. Asta propune omul de afaceri Ion Ţiriac”.