CSM recunoaşte protocolul cu SRI. „A fost denunţat în cursul lunii martie 2017, prin acordul părţilor”

CSM recunoaşte protocolul cu SRI. A fost denunţat în cursul lunii martie 2017, prin acordul părţilor

După ce scandalul protocoalelor secrete încheiate între Serviciul Român de Informaţii (SRI) cu diverse instituţii ale statului a explodat, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat oficial, joi, că a încheiat, în anul 2012, un protocol cu SRI.

Instituţia precizează că documentul a fost denunţat, prin acordul părţilor, în cursul lunii martie 2017.

„Consiliul Superior al Magistraturii a încheiat, în anul 2012, un protocol instituţional cu Serviciul Român de Informaţii. La solicitarea tuturor membrilor Consiliului, formulată de îndată ce au luat cunoştinţă de existenţa sa, Protocolul a fost denunţat în cursul lunii martie 2017, prin acordul părţilor, iar cu privire la acesta a fost demarată procedura de declasificare, în temeiul Legii 182/2002”, a transmis CSM, într-un comunicat de presă.

De asemenea, la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii s-a încheiat, în anul 2014, pe o perioadă nedeterminată, Protocolul privind cooperarea între Consiliul Superior al Magistraturii şi Centrul Naţional Cyberint în domeniul securităţii sistemelor informatice şi de comunicaţii, având ca obiect protecţia reţelelor informatice ale instituţiei, în cadrul proiectului Sistem naţional de protecţie a infrastructurilor IT&C de interes naţional împotriva ameninţărilor provenite din spaţiul cibernetic, derulat de Serviciul Român de Informaţii şi de alte instituţii partenere prin intermediul programului cu finanţare europeană POSCEE, menţionează CSM. Acest protocol nu are regimul unui document clasificat.

Tags: