Cum s-a ales fostul procuror Mircea Negulescu cu porecla „Portocală”

Cum s-a ales fostul procuror Mircea Negulescu cu porecla „Portocală”
Foto: Inquam Photos

Controversatul procuror Mircea Negulescu a dezvăluit de unde s-a ales cu porecla ”Portocală”. Potrivit unei declarații proprii, aceasta vine din copilărie și are legătură cu celebrul film Liceenii.

De unde îi vine vine porecla ‘Portocală’ fostului procuror Mircea Negulescu

În urma cu mai bine de doi ani, Mircea Negulescu, fost procuror la DNA Ploieşti, a declarat că porecla ‘Portocală’ are legătură cu Liceenii, filmul care a marcat adolescența multor români.

“„Porecla vine din copilărie, de altfel o și uitasem pentru că nu mi se spune așa nici, în familie, nici de către prieteni. Am crescut în generația filmului Liceenii, am cântat la chitară, acesta fiind un hobby, iar pentru că instrumentul era de culoare portocalie, mi se spunea Portocală.”, a spus acesta.

Ulterior, în cadrul unei anchete din 2013, porecla Portocală a revenit în actualitate. Potrivit lui Negulescu, acest lucru s-a întâmplat într-un dosar de evaziune și spălare de bani, cu un prejudiciu de 34 milioane de euro, ca parte a unui mesaj de intimidare referitor la o cunoaștere a familiei sale, cu scopul vădit de intimidare, de a îl determina să oprescă din investigații.

“Tot în acea perioadă persoane din anturajul celor anchetați, au început să culeagă date și informații în legătură cu mine și familia mea, să organizeze filaje, supravegherea imobilului în care locuiam, supravegherea intrărilor la unitatea de parchet – pentru a observa care sunt persoanele venite la audieri, să caute sau să contrafacă probe în scopul compromiterii mele. Se interesau și încercau să culeagă date în scop de intimidare în legătură cu fiul meu, unde învață, unde lucrează, dacă frecventează cluburi, lucruri care, pentru orice părinte sunt de natură să genereze un sentiment de nesiguranță. Lucrurile nu s-au oprit aici, pentru a afla obiectul cercetării și amploarea investigațiilor persoanele suspectate și vizate de investigații au contactat, în mod nelegal, cadre de conducere ale M.A.I., funcționari publici ce ocupau poziții importante și chiar alți magistrați pentru a obține date referitoare la investigațiile în curs. Toate aceste date se regăsesc în cadrul unor dosare penale aflate în diferite faze procesuale publice pe rolul organelor judiciare”, a spus Mircea Negulescu, într-un interviu pentruKamikaze, în luna martie a anului 2018.

De ce a fost reținut fostul procuror Mircea Negulescu

Mircea Negulescu, fost procuror la DNA Ploieşti, a fost reţinut miercuri de Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), în legătură cu modul în care a instrumentat două dosare, respectiv a falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase.

Procurorul „Portocală”, cum a fost numit de către cei pe care i-a anchetat, este acuzat că a fabricat dovezi în dosarul Tony Blair.

Mai exact, Mircea Negulescueste cel care a instrumentat dosarul, când era la DNA Ploieşti. În 2016, DNA Ploieşti a pus sechestru pe averea lui Sebastian Ghiţă, până la concurenţa sumei de 220.000 euro, în dosarul „Tony Blair”.

Alături de Negulescu a fost reținut și un polițist. Cei doi vor fi prezentați joi, în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.