Cum va fi împărțită Lumina Sfântă de Paște, în acest an. Mesajul Patriarhiei Române

Cum va fi împărțită Lumina Sfântă de Paște, în acest an. Mesajul Patriarhiei Române
Foto: basilica.ro

Biserica Ortodoxă Română face ultimele pregătiri pentru sărbătoarea de Paște. Cu acest prilej, Patriarhia a anunțat cum va fi distribuită Lumina Sfântă, unul dintre cele importante simboluri creștine ale acestei perioade.

Sâmbătă seara va fi adusă Lumina Sfântă de la Ierusalim, de o delegație a Patriarhiei, în frunte cu părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie. Apoi, aceasta va fi distribuită delegaților eparhiilor Patriarhiei Române, la Aeroportul Otopeni. De asemenea, centrele eparhiale vor distribui Luminafiecărei parohii, prin intermediul protopopiatelor.

Lumina Sfântă de Paște, un miracol în lumea creștină

Tot sâmbătă seara, în intervalul orar 19:30 – 20:30 se va desfășura procesiunea primirii Sfintei Lumini, de către Patriarhul Daniel, la Catedrala Patriarhală.

Împărțirea Luminii cătredelegațiieparhiilor Patriarhiei Române va avea loc cu respectarea măsurilor anti-COVID-19.În noaptea de Înviere vor fi înlăturate restricțiile de circulație.

Lumina Sfântă se aprinde anual, în Sâmbăta Mare, după ora 12:30, în timpul slujbei Vecerniei, deasupra Sfântului Mormânt. Se spune că focul care aprinde lumânările coboară din cer și este considerat cel mai vechi miracol din lumea creștină. Acesta a fost pentru prima oară documentat în anul 1106.