Cum va fi vremea la începutul săptămânii. Constanța Vâlciu (ANM), detalii despre condițiile meteo din Capitală și din alte zone ale țării (VIDEO)

Cum va fi vremea la începutul săptămânii. Constanța Vâlciu (ANM), detalii despre condițiile meteo din Capitală și din alte zone ale țării (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

După câteva zile cu temperatură de vară, începutul de săptămână ne va aduce o vreme înnorată, iar în unele zone din țară va și ploua. Constanța Vâlciu de la Administrația Națională de Meterologie a oferit mai multe detalii despre starea vremii în Capitală și în alte zone din țară, luni, la Știrile B1 TV prezentate de Ștefan Pășcuță.

Constanța Vâlciu (ANM), pe B1 TV, detalii despre starea vremii

Întrebată ce ne așteaptă în orele și zilele următoare, ea a precizat: „Pentru astăzi, vremea va deveni răcoroasă în nordul, centrul și nord-estul țării, iar în rest valorile termice se vor situa totuși în jurul mediilor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări și averse slabe ziua local în jumătatea de nord-est a teritoriului, adică prin Moldova, prin Bărăgan, prin sudul și estul Transilvaniei, precum și în Dobrogea, dar ploile nu sunt de speriat, din păcate, sunt doar ploi slabe. Spun „din păcate” datorită faptului că este secetă și este multă nevoie de apă pentru agricultură”.

„Astăzi, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaților Meridionali, iar la intensități și pe areale mai mici în prima parte a intervalului și în celelalte regiune. Temperaturile maxime de astăzi vor fi cuprinse între 16 și 17 grade prin nordul Moldovei și prin depresiunea din estul Transilvaniei, și pe litoral, și 28 de grade pe sudul Câmpiei Române, mai precis prin Oltenia și sud-vestul Munteniei. Minimele de la noapte se vor situa în general între 3 și 13 grade”, a continuat Constanța Vâlciu.

Meteorologul a vorbit și despre situația din Capitală.

„Pentru București, astăzi, valorile termice se vor situa în jurul celor normal pentru această dată. Vom avea unele înnorări, și după-amiază, trecător, vor fi ceva condiții ca în unele cartiere să fie o ploaie slabă, deși nu va deranja. Temperatura maximă, astăzi, se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar minima de la noapte, la București, va fi de 9-12 grade”, a adăugat ea.

Marți, spune Constanța Vâlciu, vremea se va încălzi ușor în majoritatea regiunilor.

„Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în vestul, sud-vestul și parțial în centrul țării, unde îndeosebi în a doua parte a zilei și noaptea local vor fi averse, posibil însoțite și de descărcări electrice. Cu totul izolat, pot fi cantități de apă mai însemnate”, a mai menționat meteorologul ANM.

Urmăriți B1TV.ro și pe