Cuplu specializat în cultivarea cannabisului, arestat în timp ce arunca saci plini cu plante în Dunăre

Cuplu specializat în cultivarea cannabisului, arestat în timp ce arunca saci plini cu plante în Dunăre

Misiune neobișnuită pentru polițiștii di Galați. Un cuplu au fost arestat pentru că a încercat să arunce în Dunăre trei saci cucannabis, de peste 57 de kilograme. Plantele proveneau dintr-o cultură înființată pentru a comercializarea ulterioară.

Potrivit Poliţiei Române, poliţişti de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi au prins, joi, un bărbat de 49 de ani şi o femeie de 26 de ani, ambii din municipiul Galaţi, care ar fi aruncat în Dunăre plante de cannabis.

Astfel, atât în apă, cât şi pe malul din partea oraşului, au fost descoperite 400 de plante de cannabis.

Ulterior, forțele de ordine au efectuat5 percheziţii domiciliare, în spaţii aparţinând celor două persoane şi anturajului lor.

Vineri a fost făcută o a şasea percheziţie domiciliară, la o altă adresă din municipiul Galaţi, la o proprietate pe care bărbatul o închiriase, unde a fost descoperită aparatură pentru cultivarea indoor a cannabisului.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate şi indisponibilizate documente, telefoane, 10.900 de lei, precum şi diferite echipamente necesare cultivării.

Iniţial, cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, iar vineri Tribunalul Galaţi a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

La rândul lor, reprezentanţii DIICOT au arătat că bărbatul şi femeia, acuzaţi de trafic de droguri, au înfiinţat, într-un imobil din municipiul Galaţi, o cultură de plante de cannabis, în vederea comercializării acestora către diverşi consumatori.

Atunci când au fost prinşi de poliţiştii de frontieră, cei doi se aflau în parcarea amenajată pe Faleza Dunării din Galaţi şi încercau să descarce dintr-un autoturism şi să arunce în Dunăre 3 saci conţinând 400 de plante de cannabis, cu masa totală de 57,7 kilograme.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, precum şi al celor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi – Serviciul Criminalistic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:13 - Peste 149 de polițiști au fost răniți și 172 de persoane au fost arestate în timpul protestelor împotriva reformei pensiilor din Franța
09:05 - Poliția Locală Brașov cere schimbarea legii în cazul oamenilor fără adăpost. Vrea ca aceștia să poată fi duși în centrele de zi: „95% refuză să se deplaseze și să primească serviciile”
09:02 - Rodica Popescu Bitănescu a dezvăluit drama care i-a marcat copilăria: „Am ajuns piele și os. Foamea m-a înnebunit. Am crescut cu atac de panică”
08:57 - Armata SUA a lansat lovituri aeriene în Siria, după ce un atac cu dronă iraniană a ucis mai mulți soldați americani
08:51 - Continuă disputa între China și SUA din cauza unui distrugător de rachete american aflat în Marea Chinei de Sud
08:48 - Vica Blochina și Bianca Drăgușanu, la cuțite: „Ai înțeles total greșit! Puteai să mă suni, să mă întrebi”
08:41 - Marcel Boloș: „Rotativa guvernamentală ar trebui amânată după depunerea cererii de plată numărul 3 din PNRR” / Despre implementarea reformelor: „Flexibilitatea Comisiei Europene tinde spre zero”
08:36 - Trei mașini s-au făcut scrum într-o parcare din Vâlcea. Momentul în care piromanul a dat foc surprins pe camerele stradale (VIDEO)
08:25 - Situație neașteptată pentru Mihai Bobonete într-o benzinărie / O angajată l-a confundat cu un alt artist și l-a luat la rost: „E păcat de tatăl dumneavoastră, că se răsucește în mormânt”
08:15 - Patru focare de COVID 19 la Spitalul Județean Sibiu: Cel mai mare are 30 de cazuri