Bărbatul pentru care elicopterul SMURD nu a venit: ”Pentru un senator s-a dus la Suceava”

Bărbatul pentru care elicopterul SMURD nu a venit: ''Pentru un senator s-a dus la Suceava''
Foto: Captură Pro TV

Fiul bărbatului din Curtea de Argeş care şi-a pierdut un picior după ce a fost sfâşiat de urs, într-o pădure de lângă oraş, vrea să dea în judecată serviciul de ambulanţă şi SMURD-ul, pentru că salvarea aeriană nu a ajuns, deși a cerut-o insistent, informează stirileprotv.ro.

”Tot timpul am sperat să vină elicopterul, pentru că era singura şansă să-mi salvez tatăl. Aşa cum pentru un senator s-a putut, au trimis un elicopter la Suceava pentru un fleac, pentru tatăl meu care era în pericol de moarte au refuzat probabil să trimită elicopterul”, a susținut Emil Tuță, fiul victimei.

Bărbatul face referire la senatorul PSD Virginel Iordache, care a fost transportat la București, de la Suceava, acuzând dureri de cap, amețeală și diaree. Senatorul a fost consultat și i s-a spus că nu este nimic grav, dar parlamentarul a insistat sa fie transferat cu elicopterul SMURD în Capitală. Transportul a costat nu mai puțin de 4.400 de euro.

Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă, Raed Arafat, a recunosc că Emil Tuță are dreptate, dar aparatul de zbor nu a decolat din cauza condiţiilor meteo: “Din punct de vedere medical, se impunea. Când pilotul zice că nu pleacă din cauza condiţiilor meteo, nu se discuta acest lucru”.