Pericol de cutremure: România, în primele 10 ţări cu risc seismic ridicat (VIDEO)

Pericol de cutremure: România, în primele 10 ţări cu risc seismic ridicat (VIDEO)

România este una din ţările cele mai expuse în faţa cutremurelor, ne avertizează specialiştii! Informaţia vine la o săptămână după ce ţara noastră a fost zguduită de unul dintre cele mai puternice seisme din ultimii 14 ani.

Bucureşti este capitala sud-europeană cea mai vulnerabilă la cutremure! După 4 decenii, un eventual seism de magnitudine mare ar pune la pământ peste 670 de clădiri, majoritatea blocuri de locuințe.

Capitala a ajuns ca, în situaţia producerii unui seism masiv, să fie, în proporţie de aproximativ 50%, expusă unor efecte foarte puternice. Un lucru lesne de înţeles, dacă luăm în considerare că doar seismul de săptămâna trecută, de 5,8 pe scara Richeter, a fost resimţit de milioane de români.

Ultimele date ale specialiştilor clasează România în primele 10 ţări după suprafaţa construită expusă riscului seismic. Potrivit societăţii de asigurare împotriva dezastrelor naturale, peste 90 la sută din suprafaţa ţării se regăseşte în zone de risc.

Nici la capitolul asigurări nu stăm prea bine. Din totalul de aproape 9 milioane de locuinţe existente pe teritoriul ţării noastre, doar 1,7 milioane sunt asigurate. Restul, nu sunt protejate de o poliţă de asigurare care să le permită remedierea pagubelor produse de cutremur.

În ultimii 100 de ani, în România s-au înregistrat 13 cutremure semnificative. În urma acestor seisme, peste 2.600 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.