Dan Diaconescu a plecat din România pentru două zile: Patronul OTV a luat o cursă aeriană de Munchen

Dan Diaconescu a plecat din România pentru două zile: Patronul OTV a luat o cursă aeriană de Munchen
Foto: mediafax.ro

Semnarea contractului de vânzare-cumpărare pentru Combinatul Oltchim întârzie și mai mult, întrucât câștigătorul licitației, Dan Diaconescu, a plecat din România, luni după amiază.

Potrivit Mediafax, patronul OTV a plecat cu o cursă aeriană spre Munchen și va reveni în țară miercuri dimineța, pentru a continua discuţiile privind încheierea contractului de privatizare la Oltchim, au declarat unele surse. Informația a fost confirmată de avocatul patronului OTV, Daniel Fenechiu, care a precizat că  membrii comisiei de privatizare au fost informaţi despre faptul că Dan Diaconescu a părăsit țara.

Diaconescu a declarat luni că nu a putut semna contractul de vânzare – cumpărare a combinatului din cauza unor serii de nereguli.

„Nu am putut semna acest contract, întrucât lipsesc clauze, prevederi şi anexe, iar tot contractul este diferit faţă de cel pe care l-am agreat când am participat la privatizarea Oltchim. Constat că în afară de o ștampilă adaugată pe vechiul contract nu este nicio diferență. Lipsesc anexele, lipsesc paragrafe, certificate, o mulțime de amănunte”, a declarat Dan Diaconescu.

Premierul Victor Ponta a afirmat, la sfârșitul ședinței PSD de luni, că Dan Diaconescu nu are banii necesari pentru cumpărarea acțiunilor Oltchim și nici intenția de a deschide combinatul, urmând ca o nouă privatizare să fie reluată anul viitor.

Situația privatizării combinatului Oltchim urmează să fie discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării, de joia viitoare. Subiectul ar putea fi introdus pe ordinea de zi a ședinței CSAT, dată fiind amploarea pe care a luat-o acest caz.

Dan Diaconescu a plecat din țară pentru două zile

Embed: " />
Ultima oră
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani
18:26 - Suedia nu mai fuge de virus: a fost eliminată obligativitatea prezentării testului COVID la intrarea în țară