Dan Mihalache, demis de Victor Ponta după declarațiile anti-americane făcute în emisiunea "Aktualitatea B1" (VIDEO)

Dan Mihalache, demis de Victor Ponta după declarațiile anti-americane făcute în emisiunea "Aktualitatea B1" (VIDEO)

Secretar general adjunct al Guvernului, liberalul Dan Mihalache a fost demis, marți, de premierul Victor Ponta. Motivul îl reprezintă declarațiile anti-americane făcute de Mihalache în urmă cu câteva zile, în emisiunea „Aktualitatea B1”, moderată de Andrei Bădin şi difuzată de B1 TV.

În ediţia respectivă, difuzată pe 9 noiembrie, Dan Mihalache a comentat afirmațiile ambasadorului SUA la București, Mark Gitenstein, despre faptul că o inițiativă de a redeschide subiectul modificării legii ANI ar fi o idee proastă și ar afecta parteneriatul româno-american îi sunt absolut indiferente.

„Pe mine personal mă lasă rece această afirmație. Dacă parteneriatul româno-american stă în Horia Georgescu, mai bine fără”, a spus Dan Mihalache, în emisiunea de B1 TV. (Detalii AICI)

Liberalul a declarat marți că a avut o discuţie în cursul zilei de ieri cu premierul şi cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, în care s-a convenit  să aibă „o altă însărcinare pe linie guvernamentală”. 

„Am avut ieri o discuţie cu domnul Ponta şi cu domnul Antonescu. Am convenit să am o altă însărcinare pe linie guvernamentală, pentru că sunt o persoană politică. Exprimările mele ţin mai degrabă de polemica politică”, a declarat Mihalache la Digi 24, potrivit Gândul.

De asemenea, acesta a precizat că nu are cunoştinţă ca până la această oră Ponta să fi semnat „vreo hârtie”.

Dan Mihalache: Mă lasă rece afirmațiile lui Gitenstein

Embed:

ANI a constatat vineri încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Dan Mihalache. În urma evaluărilor demarate la data de 31 iulie 2012, s-a constatat faptul că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 mai – 8 iunie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cât şi funcţia de administrator în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, încălcând Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Ulterior Dan Mihalache a declarat că îl va da în judecată pe Horia Georgescu, șeful Agenției Naționale de Integritate, adresându-i-se acestuia cu formula “jigodie frustrată”.

„O să îl dau în judecată pe domnul Horia Georgescu (…) Solicit ca instituţia care supervizează ANI, respectiv, CNI (…) să vadă că în aceste cazuri, şi mă refer şi la colegii mei, s-a comis un abuz politic incalificabil şi să ia măsurile de rigoare”, a spus Mihalache. (Detalii AICI)

Citește AICI comunicatul ANI