Eliberări în masă, după decizia CCR privind completurile de cinci judecători: Dan Șova, Constantin Niță și Rudel Obreja ies din închisoare 

Eliberări în masă, după decizia CCR privind completurile de cinci judecători: Dan Șova, Constantin Niță și Rudel Obreja ies din închisoare 

Eliberări în masă după ce Curtea Constituțională a decis că modalitățile de constituire a completurilor de cinci judecători de la Curtea Supremăsunt ilegale.

Astfel, miercuri seară, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât eliberarea foștilor miniștri Constantin Niţă şi Dan Şova, și a fostului președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, informează B1 TV.Toți au fost judecați în dosare răsunătoare de corupție.Dan Șova a fost condamnat, în luna iunie a acestui an, la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, în dosarul CET Govora. Tot în luna iunie, fostul ministru al Energiei, Constantin Niță, a primit o condamnare la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Rudel Obreja a fost condamnat, în 5 iunie, la cinci ani de închisoare ce executera în dosarul Gala Bute.

Concret, după decizia CCR, Instanța Supremă a admis solicitările de suspendare a pedepselor în cazul celor trei, care vor ieși miercuri seară din detenție.

Contestații în anulare au fost depuse și de Alina Bica și Elena Udrea. În cazul fostei șefe a DIICOT nu s-a luat încă o decizie, în timp ce solicitarea Elenei Udrea va fi analizată pe 27 ianuarie 2019.