Dan Tapalagă: "Mă simt aproape ca pe vremea lui Iliescu, cu mai bine de zece ani în urmă, când România nu exista în politica externă"

Dan Tapalagă: "Mă simt aproape ca pe vremea lui Iliescu, cu mai bine de zece ani în urmă, când România nu exista în politica externă"

Jurnalistul Dan Tapalagă spune că reuniunea popularilor europeni trebuia să fie o prioritate pe agenda şefului statului. Pentru că acolo se formează poziţiile prezentate în Consiliul European.

"Mă simt aproape ca pe vremea lui Iliescu, cu mai bine de zece ani în urmă, când România nu exista în politica externă. Mă uit la ziariștii spanioli din fața mea, care transmit frenetic în țară declarațiile premierului Rajoy, le analizează și discută febril între ei. Noi nu doar că nu contăm oricum sau nu avem nici o parere și nimic de declarat, pur și simplu nu existăm într-un moment istoric pentru viitorul UE, la câteva zile după Brexit. Am vorbit cu niște greci care nu înțelegeau totuși de ce prețedintele nostru nu participă la summit-ul PPE daca tot vine din această familie politică și, mai ales, cum de lipsește tocmai acum." a scris jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

Administrația Prezidențială a motivat absența șefului statului prin faptul că „programul președintelui nu-i permite să participe la summitul PPE".

"Administrația Prezidențială ne-a comunicat că "nu-i permite programul", deși nu prea pricep ce vor să spună. Asta era obligatoriu să fie programul președintelui azi, nu altul. Cine are curiozitatea să verifice programul oficial pe ziua de azi, va avea surpriza să constate că în afară de participarea lui Iohannis la Consiliu nu mai apare nimic altceva. Nu vreau să mă gândesc ce-o fi la gura lui Traian Băsescu, președintele sub care politica externă a cunoscut altă dinamică și revigorare mai ales în a doua parte a mandatului său." a mai precizit Dan Tapalagă.