Dan Voiculescu, contrazis de un inculpat din dosar. Fost cenzor ICA: Dânsul se implica personal, dădea telefon dacă nu se plăteau impozitele

Dan Voiculescu, contrazis de un inculpat din dosar. Fost cenzor ICA: Dânsul se implica personal, dădea telefon dacă nu se plăteau impozitele
Dan Voiculescu este dat de gol de ceilalţi inculpaţi din dosar. Unul dintre ei le-a declarat clar magistraţilor că a lucrat cu fondatorul PC, care s-a implicat în funcţionarea ICA şi îi suna tot timpul. Nu doar de activitatea institutului era interesat afaceristul. Alexandru Petre a povestit că erau şi alte instituţii pe care Voiculescu le verifica. Declaraţiile inculpatului au stârnit chicote în sala de judecată, după ce Voiculescu declarase că el nu a avut nicio legătură cu ICA, ci directorii săi. 
 
Inculpatul din dosarul ICA, Petre Alexandru mărturiseşte că a lucrat cu Dan Voiculescu. 
 
”(…) Când mergeam la dânsul se implica personal, după privatizare, de funcţionarea ICA. Dacă nu se plăteau impozitele, dădea telefon personal, era economist, avea cunoştinte de specialitate iar implicarea lui a făcut ca societatea să nu aibă datorii la stat.(…)”, a declarat Petre Alexandru, potrivit hotnews.ro.
 
Declaraţia lui Petre Alexandru a strârnit chicoteli în sala de judecată. Asta pentru că Voiculescu spusese că nu s-a implicat personal în afaceri, ci au făcut-o directorii.
 
Petre Alexandru a precizat că a fost desemnat cenzor la ICA în mai 2002 și a semnat bilantul financiar- contabil din 2002 care a stat la baza privatizării ICA. Acesta se declară însă nevinovat. Spune că a avizat actele contabile dar nu i s-a spus că se privatizează ICA.  
 
Voiculescu s-a lepădat de I.C.A. şi de Grivco în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti. 
 
Camelia Bogdan, judecător: Haideţi să începem de la Crescent! Când s-a înfiinţat? Din 16 aprilie 1984!
Dan Voiculescu: Doamnă, e declaraţia mea sau a dumneavostră? Pot să continui?
Împreună cu ICA am constatat că era bine să facem o companie care să se ocupe de cercetarea în domeniul alimentar. Institutul avea mari probleme financiare. Am hotărât să facem Bioprod. Eu eram împuternicit ca reprezentant al Crescent. În 2004 am înmânat toate acţiunile mele fiicelor mele. Am intrat în Parlament şi am hotărât să nu amestec politica cu afacerile. Eu nu eram la Crescent când s-a făcut privatizarea. Nu eram la Crescent, nu eram nici la GRIVCO. Nu eram … Pentru că în 2004 m-am retras. 
Dan Voiculescu: Precizez că nu am participat în calitate de director general sau administrator la niciuna din societăţile din grupul Grivco.
Camelia Bogdan, judecător: Sunteti beneficiar real al acestor societăţi?
Dan Voiculescu: Nu am fost beneficiar real.
Camelia Bogdan, judecător: De ce se cheamă Grivco?
Dan Voiculescu: Eu l-am fondat. E ca şi copilul meu. 
 
Fondatorul PC nu a recunoscut prejudiciul produs în cazul ICA şi chiar i-a acuzat pe procurori că au intimidat martorii în acest dosar.
 
Dan Voiculescu: Nu recunosc învinuirile care mi se aduc. Ancheta penală a DNA a durat peste 1 an. Nu am fost chemat niciodată să dau declaraţii. 
Declar că în acest dosar nu sunt niciun fel de probe diriecte sau indirecte care să mă acuze. Am constatat cu stupoare că procurorul de caz intimida martorii spunând că Voiculescu e vinovat. S-a stabilit un prejudiciu fals, stabilit la 60 de milioane de euro la valoare din 2009, faţă de 2003 când s-a făcut tranzacţia. Acuzaţia de spălare de bani nu are nicio legătură cu activitatea mea.
 
În încercarea de a amâna procesul, avocaţii lui omuluii de afaceri au contestat completul de judecată de 3 ori în mai puţin de o oră. Cererile lor sunt însă respinse. Aceeaşi soartă au avut-o au şi excepţiile ridicate pe bandă rulantă de apărătorii liderului PC. Deranjat de situaţia în care se află clientul său, Gheorghiţă Mateuţ a avut chiar şi o reacţie nervoasă la adesa completului de judecată. Dan Voiculescu ar fi încercat să-l preia în echipa sa de avocaţi şi pe fostul apărător al lui Adrian Năstase, Liviu Popescu, cel care nu a reuşit să câştige procesul fostului premier al României. Avocatul a refuzat însă să preia dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Maria Vasii a acceptat, în schimb, să-l reprezinte în instanţă, în acest dosar, pe Jean Cătălin, directorul Direcţiei Juridice a ADS, în momentul în care s-a făcut privatizarea ICA. Citate în acest dosar, fiicele lui Voiculescu nu s-au prezentat în faţa instanţei. Ele au fost reprezentate de avocaţi. 
 
Dan Voiculescu a refuzat în schimb să vorbească despre terenurile pe care le are în judeţul Giurgiu şi a fugit practic de jurnalişti.
 
Şi la conferinţa de presă, omul de afaceri a făcut la fel. A promis că va face dezvăluiri incendiare, ziariştii au fost prezenţi, dar au plecat fără să primească răspunsuri. Din simplu motiv că fondatorul PC a venit să îşi spună doar opiniile politice, nicidecum să dea explicaţii în dosarele penale pe care le are. 
Dan Voiculescu le-a spus judecătorilor că nu s-a implicat la ICA

 
Urmăriți B1TV.ro și pe
`