Viorica Dăncilă: România este pregătită pentru preluarea şi exercitarea cu succes a Preşedinţiei Consiliului UE. Programul de acţiuni este finalizat (VIDEO)

Viorica Dăncilă: România este pregătită pentru preluarea şi exercitarea cu succes a Preşedinţiei Consiliului UE. Programul de acţiuni este finalizat (VIDEO)
Foto: Gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a susținut din nou, joi, că România este pregătită să asigure cu succes președinția Consiliului Uniunii Europene începân de la 1 ianuarie 2019.

„Vreau să clarific un aspect foarte important având în vedere comentariile iresponsabile din spaţiul public din ultimele zile. O spun încă o dată ferm. România este pregătită pentru preluarea şi exercitarea cu succes a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Încă de la începutul mandatului, Guvernul României a iniţiat şi dezvoltat un amplu proces de pregătire a preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Programul de acţiuni este finalizat, au fost create mecanismele de lucru şi au fost stabilite modalităţile de desfăşurare a acţiunilor”, a declarat Dăncilă în depbutul ședinței săptămânale de guvern.

În acest context, Dăncilă a anunțat că săptămâna viitoare vor veni în România președintele Parlamentului European, mai mulți lideri ai grupurilor politice și înalți oficiali europeni.

„Săptămâna viitoare, vom primi vizita preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, a liderilor grupurilor politice şi alţi oficiali de rang înalt de la nivel european. Vom discuta despre aspecte de interes pentru viitorul Uniunii Europene şi buna gestionare a unor dosare importante şi mă refer aici la Cadrul Financiar Multianual, Brexit, viitorul Uniunii Europene post-Brexit, evoluţia politicii de securitate”, mai spus Viorica Dăncilă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)