Daniel Morar: Până la 8 iunie sunt procuror, după 9 iunie sunt judecător al Curții Constituționale

Daniel Morar: Până la 8 iunie sunt procuror, după 9 iunie sunt judecător al Curții Constituționale

Primul adjunct al procurorului general al României, Daniel Morar, a explicat, joi, de ce nu se află în stare de incompatibilitate, precizând că pe 8 iunie se termină mandatul său de procuror și după 9 iunie începe cel de judecător la Curtea Constituțională.

”Problema este foarte clară. Până la data de 8 iunie sunt procuror, după 9 iunie sunt judecător al Curții Constituționale. Se confundă data decretului de numire cu data numirii efective. Legea spune că devii incompatibil cu orice altă funcție în momentul numirii ca judecător. Momentul numirii este 9 iunie. Clar”, a declarat Morar la ieșirea de la CSM. 

Întrebat dacă este pregătit pentru a prelua această funcție, Morar a precizat: ”O să vedeți că sunt pregătit„.

În legătură cu plecarea sa de la Parchetul General, Morar a spus că ”va fi în momentul în care începe mandatul la Curte, problema rezolvată legal, printr-o decizie a CSM-ului”, precizând că printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii se va stabili care va fi situația sa, odată cu începerea mandatului de judecător la CCR.

Președintele CSM, Oana Schmidt-Hăineală, a explicat, joi, că primul adjunct al procurorului general al Parchetului ICCJ, Daniel Morar, nu se află în stare de incompatibilitate, deoarece mandatul său la Curtea Constituțională va începe abia după depunerea jurământului, la 8 iunie. (Detalii AICI)

Morar: Până la 8 iunie sunt procuror, după 9 iunie sunt judecător al Curții Constituționale

Embed:
Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
11:01 - Irina Nicolae a transmis un mesaj dur, după ce nu a fost invitată la reuniunea trupei A.S.I.A.:„Mi se pare degradant și înjositor. Mi-am cumpărat eu un bilet online, să fiu în sală”
11:00 - Simona Halep, suspendată până la vară! Patrick Mouratoglou a dat-o de gol pe campioana României
10:59 - România va achiziționa tehnică de luptă mondernă din Coreea de Sud: obuzierele K9 și K239 Chunmoo, pe lista discuțiilor
10:51 - Reacția Poliției Române după ce agenții s-au plâns că noile uniforme sunt „de cea mai proasta calitate”. IGPR dă de înțeles că polițiștii nu știu să le poarte (FOTO)
10:29 - Prima Doamnă a Ucrainei împlinește 45 de ani. Ce mesaj i-a lăsat Volodimir Zelenski: „Mă faci mai puternic”
10:27 - Simona Pătruleasa, despre cea mai mare provocare din viața ei: „Medicii îmi spuneau că este imposibil”. Ce sacrificii a făcut vedeta în urmă cu 12 ani pentru a deveni mamă
10:19 - Cutremur de 7,8 grade în Turcia, resimțit şi în Siria, Liban şi Cipru: Sute de morți, mii de răniți. Seismul a fost urmat de 42 de replici / Turcia cere ajutor internațional. România trimite salvatori (VIDEO)
10:14 - Urmărire ca în filme: Un traficant ucrainean a încercat să scape cu un Audi Q7 plin cu țigări. După cinci focuri de armă în pneuri, a tras pe dreapta și s-a predat vameșilor români (FOTO)
10:10 - Austria începe limitarea vitezei pe autostrada la 100 de km/h pentru a favoriza mașinile electrice
10:00 - Anthony Delon a ajuns la Oradea: „E puţin frig aici”. Fiul celebrului actor va juca alături de Mickey Rourke (VIDEO)