„Statul paralel” îl elimină pe Dănuţ Andruşca: Un proiect de organigramă trece Ministerul Economiei în directa subordine a directorului de cabinet, fost şef în DGIPI

Statul paralel îl elimină pe Dănuţ Andruşca: Un proiect de organigramă trece Ministerul Economiei în directa subordine a directorului de cabinet, fost şef în DGIPI

Dănuţ Andruşcă va rămâne fără activitate în fruntea Ministerului Economiei. Totul după ce organigrama instituţiei a fost modificată astfel încât cele mai importante structuri să treacă în subordinea directorului său de cabinet. Acesta este Dorin Ionuț Grosu, care, potrivit CV-ului oficial, este colonel în rezervă, specializarea servicii secrete.

Înainte de a ocupa această poziţiei, Grosu a ocupat mai multe funcţii de conducere în Ministerul de Interne, acesta fiind adjunct Șef Diviziune – Direcția Generală de Informații și Protecție Internă. Acesta mai are o diplomă de licență obținută la Institutul Național de Informații – SRI, arată hotnews.ro.

Schimbarea aceasta este prevăzută într-un proiect de Hotărâre de Guvern elaborat și pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor.

Modificări ale organigramei în Ministerul Economiei au avut loc încă de la începutul lui 2017. Ultima modificare, valabilă din ianuarie 2018, arată că și acum ministrul este izolat, direcțiile fiind subordonate direct șefului de cabinet, însă acum va fi făcută în așa fel încât acesta să aibă control direct asupra serviciilor, birourilor și compartimentelor, fără a mai avea filtrul direcțiilor, arată Hotnews.

Acesta mutare a responsabilităţii către o persoană cu un istoric bogat în servicii vine să contrazică, din nou, mesajele lansate nonstop de PSD în spaţiul public privind lupta pe care o duce cu „statul paralel”. Dacă acest mesaj a apărut mereu când PSD era criticat, în rest liderii coaliţiei s-au înconjurat mereu de oameni din acest „stat paralel”.

„Statul paralel este format din oameni care sunt în conducerea unor instituții, unii în conducerea SRI, la SIE nu mai sunt. În conducerea SPP, în parchete, în instanțe, din alte servicii secrete din țară. Noi am câștigat câteva bătălii cu statul paralel”, a arătat Liviu Dragnea.

Ultima oră
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)
13:59 - Alegeri în PNL. Ludovic Orban: „Indiferent de câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt”
13:21 - Datele COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: 153 de noi infectări, 5 decese. Cele mai multe noi cazuri, în București și Ilfov