Dănuț Andrușcă: Mă aflam la mănăstire, atunci când mi s-a propus să intru în Guvern. Cum explică ministrul despre cei care îl critică 

Dănuț Andrușcă: Mă aflam la mănăstire, atunci când mi s-a propus să intru în Guvern. Cum explică ministrul despre cei care îl critică 

Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, a acordat primul său interviu, după luni întregi în care a fugit de presă. Andrușcă le-a povestit jurnaliştilor de la Evenimenul zilei despre momentul în care a primit oferta pentru a ajunge în Guvern. Se afla la mănăstire în momentul în care i s-a propus să preia portofoliul Economiei.

„Eram într-o mănăstire din Neamț atunci când am fost sunat de la București pentru a fi anunțat că voi fi desemnat ministru. Sunt om un care crede în simboluri și sunt convins că Dumnezeu le așează pe toate așa cum este mai bine, de aceea am spus de fiecare dată și repet și cu această ocazie, faptul că pentru mine este o onoare să pot lucra cu ţara mea”, a declarat ministrul.

Andrușcă a încercat să explice și de ce fuge de camerele de luat vederi.

„Sunt un om empatic, îmi dau seama când persoana din fața mea vine cu inima deschisă și cu bună-credință și când vine cu rea-voință. Sunt sătul de încercările unora sau altora de a râde pe seama mea, prin întrebări pe care ei le cred încuietoare, dar pe care le adrează cu o intenție batjocoritoare care se vede de la o poștă. Dar ce om ar accepta așa ceva? Când sunt întrebat lucruri cu bună-credință răspund, așa cum am mai făcut, inclusiv presei, așa cum fac acum, dar când sunt întrebat doar ca să se distreze cineva pe seama mea, fac cel mai politicos lucru posibil: ocolesc capcana”, a mai spus Andrușcă.

Dănuţ Andruşca apare pe lista cu miniștri remaniabili tocmai pe motiv că acesta nu comunică public suficient de mult realizările ministerului pe care îl conduce.