Procesul lui Darius Vâlcov a fost amânat din nou

Procesul lui Darius Vâlcov a fost amânat din nou
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE: Completul de 5 judecători de la Curtea Supremă a amânat pentru 17 septembrie procesul în care Darius Vâlcov a fost condamnat, în primă instanţă, la 8 ani de închisoare, informează G4Media.

Darius Vâlcov nu s-a prezentat marți la Curtea Supremă, acolo unde a început primul termen în apelul din dosarul care, în primă instanță, i-a adus o condamnare la opt ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Vâlcov a fost reprezentat de un avocat, precizează G4Media.

Completul de 5 judecători a început judecarea după ce a respins toate cererile de amânare a procesului, venite atât din partea avocaților lui Vâlcov, cât și din partea procurorului DNA.

Apărarea solicitase un nou termen în dosar pe motiv că două dintre judecătoarele care au fost numite în completul inițial, Ioana Bogdan și Gianina Arghir, sunt în concediu, fiind înlocuite de alți doi judecători. O amânare a solicitat și procurorul DNA, Elena Grecu, pe motiv că are nevoie de timp pentru a lua la cunoștință de motivele de apel depuse de Darius Vâlcov. Instanța a respins și solicitarea procurorului de amânare, dându-i acestuia 30 de minute pentru a studia dosarul.

Avocatul lui Vâlcov a solicitat audierea unor martori, printre care Nicola Lorena, fosta secretară de la primărie a lui Darius Vâlcov, și denunțătorul, Theodor Berna. El a cerut audierea lui Vasile Blaga, argumentând că Berna a intrat în contact cu Vâlcov prin intermediul lui Blaga. Audierea acestor martori a fost solicitată și în faza de fond, însă completul de trei judecători a respins-o. Procurorul DNA a susținut că audierea lui Blaga nu este utilă acestei cauze, întrucât Vâlcov a formulat un denunț împotriva lui Vasile Blaga, care a fost clasat.

Ultima oră
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)