Depășirea vitezei legale cu mai mult de 100 de km/h poate duce la suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru șase luni / Măsura aplicată prevede și confiscarea mașinii

Depășirea vitezei legale cu mai mult de 100 de km/h poate duce la suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru șase luni / Măsura aplicată prevede și confiscarea mașinii
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Conducerea cu mai mult de 100 km/h peste limita legală poate duce la suspendarea dreptului de a conduce timp de 180 de zile.

În cazul recidivei, suspendarea poate fi prelungită cu încă 30 de zile, conform legii.

Depășirea vitezei legale cu mai mult de 100 km/h poate duce la suspendarea dreptului de conducere timp de șase luni

În cazul depășirii vitezei legale cu mai mult de 100 km / h, poate fi suspendat dreptul de conducere pentru o perioadă de 180 de zile  şi majorarea de drept a suspendării cu încă 30 de zile în cazul săvârşirii unei fapte similare.

Sancțiunile sunt prevăzute într-un proiect legislativ ce are ca obiect modificarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, adoptat luni de Senat.

Ce prevede proiectul de lege

Proiectul, iniţiat de parlamentari din tot spectrul politic, are ca obiect modificarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, „în sensul instituirii pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 100 de km/h a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile – este un nou prag de depăşire a vitezei legale, majorarea de drept a suspendării cu încă 30 de zile în cazul săvârşirii unei noi fapte de depăşire a vitezei legale cu mai mult 100 km/h într-un interval de şase luni, reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului cu privire la depăşirea menţionată, precum şi instituirea confiscării autovehiculului dacă în perioada de şase luni de reţinere a certificatului de înmatriculare/înregistrare, acesta este identificat în trafic”, se precizează în raportul întocmit la comisiile de specialitate, scrie ProTV.

Expunerea de motive subliniază că modificarea propusă urmărește să sporească siguranța rutieră prin stimularea conștientizării șoferilor cu privire la repercusiunile grave ale vitezei. Modificarea urmărește să acorde prioritate păstrării vieții, integrității fizice și sănătății personale a tuturor participanților la traficul rutier.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:42 - O româncă a aflat că e căutată de 9 ani în Belgia, când a solicitat pașaport în SUA. Ce acuzaţii i se aduc
17:28 - Vor fi maxim 16 ministere în noul Guvern. Decizia coaliției
17:27 - Gheorghe Ialomițianu: Guvernul actual a sacrificat finanțele României pentru câștigarea alegerilor. Numai de la începutul anului datoria publică până în septembrie a crescut cu 140 de miliarde de lei, mai mult decât în pandemie (VIDEO)
17:04 - Consiliul JAI discută joi despre data de eliminare a controalelor la frontieră pentru România și Bulgaria, anunță MAI. Cătălin Predoiu va participa la eveniment
17:02 - Un italian a rămas fără 33.000 de euro după ce s-a îndrăgostit de o româncă. Cum l-a păcălit
17:01 - Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică: Atacul cibernetic asupra Electrica a aparţinut grupării Lynx Ransomware
16:59 - Cunoscut epidemiolog din România, despre Boala X: „Rata de mortalitate este 7,6%. La COVID era de 1%”. Care sunt cele mai frecvente simptome
16:43 - Prima reacție a lui Clotilde Armand după pierderea procesului cu ANI: „Justiția lui Ciolacu funcționează” / „Voi ataca decizia la instanțele europene”
16:42 - Macron și Tusk vor discuta despre o forță de menținere păcii în Ucraina, cu 40.000 de trupe străine
16:36 - Diana Stoica, despre discuțiile dintre partidele pro-europene: “Suntem în etapa în care stabilim ce vrem să facem împreună, să punem niște baze solide, un calendar cu niște măsuri concrete pe care să le luăm” (VIDEO)