Austria începe limitarea vitezei pe autostrada la 100 de km/h pentru a favoriza mașinile electrice

Austria începe limitarea vitezei pe autostrada la 100 de km/h pentru a favoriza mașinile electrice

În timp ce sunt țări din Europa de Nord care interzic mașinilor electrice să mai meargă pe prima bandă pe autostrăzi ca să nu încurce traficul camioanelor, în Austria au apărut primele autostrăzi unde viteza maximă permisă pentru toți șoferii este de 100 de km/h.

Sunt țări din Europa de Nord care interzic mașinilor electrice să mai meargă pe prima bandă pe autostrăzi

Specialiștii austrieci spun că doar așa se poate favoriza achiziția de mașini electrice în masă, toți șoferii mergând în realitate cu 130 sau 140 de km/h iar acestea au autonomii ridicole, anunță Autolatest.

Pentru a ajuta vânzarea de mașini electrice, politicienii se gândesc să limiteze viteza la 100 de km/h, viteza care este de obicei normală pentru o mașină electrică pe autostradă.

Marea problema a acestor austrieci este că în general mașinile electrice circulă pe autostrăzi pe prima bandă cu o viteză de 80 km/h pentru că doar așa mai ajung la destinație, însă în această situație încurcă grav traficul de camioane care este limitat legal la o viteză maximă de 100 km/h.

În UK au apărut și zone speciale pe autostradă unde șoferii de mașini electrice le pot abandona până când vine asistența rutieră să-i ajute cu o încărcare de jumătate de oră pentru a putea ajunge la primul încărcător din zonă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)
22:43 - Centrele comerciale moderne ocupă 4 milioane de metri pătrați în România / 2023: „un an cu un ritm susținut de proiecte noi”
22:43 - Patru navigatori au plutit în derivă 10 ore pe ocean, după ce o balenă le-a distrus barca / Cum au fost salvați
22:43 - Rusia solicită întrunirea ONU ca răspuns la problema copiilor răpiți din Ucraina: „Vor fi returnați părinților” dar în alte condiții
22:36 - FRF, prima reacție după decizia UEFA de a accepta simbolul Ungariei Mari: „Așa și Serbia poate să vină cu un steag în care să fie și Kosovo” / Ce va solicita forului european